Published On: mie, ian. 18th, 2017

Din februarie nu se mai plăteşte taxa pentru eliberarea paşaportului

nichiduta.ro

Potrivit prevederilor Legii nr. 1 din 2017, începând cu 1 februarie nu se vor mai plăti taxele pentru elibererea paşapoartelor, actelor de identitate şi a altor acte civile.
Concret, de luna viitoare, persoanele fizice nu vor mai plăti taxa de eliberare a unui paşaport electronic, a unui paşaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei.
Aceste taxe erau de 22 de lei, la fel şi în cazul procurării unui act judiciar sau extrajudiciar la cererea unor persoane fizice sau juridice străine. Nu se vor mai plăti taxe la acordarea sau redobândirea cetăţeniei străine (191 lei fiecare) şi nici pentru supralegalizarea sigiliilor şi semnăturilor pe actele oficiale. Cetăţenii aflaţi în străinătate şi care au nevoie de eliberarea unui paşaport sau a unui titlu de călătorie de la misiunile diplomatice ale României nu vor mai plăti taxa de 40 de euro, ca până acum. Au fost eliminate şi taxele pentru eliberarea cazierului judiciar, aplicarea apostilei, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro