Din 4 aprilie se pot depune cererile unice de plată! În Dâmbovița sunt aproximativ 24000 de potențiali beneficiari

Date:

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Dâmbovița informează că, în perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024,  se vor putea depune Cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.

      În judetul Dambovita sunt aproximativ 24.000 de fermieri potentiali beneficiari ai intervențiilor din sectoarele vegetal si zootehnic. Fiecare fermier poate alege individual cum va depune cererea de plata: prin prezenta fizica la centrele APIA sau prin mijloace de lucru la distanta.

 APIA Centrul Judetean Dambovita a transmis catre toate primariile din judet programarile fermierilor pentru depunerea cererilor.

      Se  reamintește fermierilor dâmboviteni că este foarte important să se adreseze telefonic funcţionarului responsabil cu gestionarea cererii pe care urmează sa o depuna si impreuna vor identifica o modalitate prin care sa-si transmita acordul  pentru inchiderea si inregistrarea cererii in Sistemul Integrat de Administrare si Control, in cazul in care opteaza pentru depunerea cererii la distanta.

      După data limită de depunere a cererii de plată, fermierii trebuie să notifice în scris APIA cu privire la orice modificare a datelor declarate în cererea de plată şi în documentele doveditoare, în termen de 15 zile de la data modificării.

     Fermierii care nu desfăşoară activitate agricolă nu sunt eligibili la plată pentru suprafeţele/ animalele neconforme.

     Fermierii și alți beneficiari care primesc plăți directe sau plăți anuale  prin intervenții sub formă de plăți directe și intervenții pentru dezvoltare rurală, finanțate din fonduri europene trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei) și pe tot parcursul anului de cerere.

     Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie valabile la data depunerii Cererii.

     Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mascații au descins la un proxenet 

Percheziții în  Dâmbovița și Prahova,  într-un dosar de proxenetism...

Percheziții în Dâmbovița și Argeș, într-un dosar de înșelăciune cu asigurări auto

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului...

Minor dispărut, găsit de jandarmii dâmbovițeni 

Jandarmii dâmbovițeni au depistat în imediata vecinătate a unei...