„Dezinfectant de mâini” fals, depistat pe piaţă de inspectorii OPC

In urma unei acţiuni de supraveghere a pieţei desfăşurată de reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), la sfârşitul săptămânii trecute, pe raza municipiului Bucureşti, au fost găsite la comercializare produse sub marca „Kolonya – eau de cologne”, prezentate drept „dezinfectant de mâini”.
Ca atare, ANPC a dispus tuturor structurilor sale teritoriale, un control pe această temă, pentru a se depista toate produsele similare care s-ar putea afla la vânzare pe cuprinsul întregii ţări.
Deja, la nivelul Capitalei, a fost identificată o companie care avea la vânzare produsul „Kolonya – eau de cologne”, care prezenta o etichetă suplimentară suprapusă, care îl înfăţişa publicului drept „dezinfectant de mâini”.
Fapta constatată de comisarii de la structura bucureşeană a ANPC încalcă prevederile Legii 363/2007 art. 6 alin.1 lit.b, fiind o practică înşelătoare faţă de consumatori.
Astfel, s-a dispus operatorului economic încetarea practicii neloiale, în conformitate cu art. 13 din Legea 363/2007, precum şi aplicarea unei amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei. ANPC va reveni cu datele finale ale controlului pe această temă, la nivelul întregii ţări, şi îi asigură încă o dată pe consumatori că supraveghează cu atenţie şi permanent piaţa, astfel încât să împiedice orice posibilă încălcare a drepturilor lor, în timpul actului comercial, de către operatorii economici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Şcoala Specială Târgovişte intră în reabilitare, fiind semnat contractul de finanţare

Preşedintele CJ, Corneliu Ştefan alături de directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Luciana Cristea şi Antonel Jîjîie, şi primarul Muncipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, a semnat un contract foarte important pentru educaţia copiilor cu nevoi speciale: „Reabilitarea, refuncţionalizarea şi asigurarea dotării necesare pentru […]