Dezbaterea „Educația formală și non-formală în perspectiva Anului European al  Competențelor „, sub organizarea CJ Dâmbovița

Date:

La  Târgoviște a avut loc dezbaterea „Educația formală și non-formală în perspectiva Anului European al  Competențelor ” , nu au lipsit prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, eurodeputatul Victor Negrescu  și alți invitați. 

 În discuție au fost aduse competențele cheie, formarea continuă, calitatea procesului educațional, îndrumarea tinerilor către diferite cursuri de antreprenoriat cu ajutorul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură. Am fost onorați să participăm la această conferință unde valoarea, interesul și calitatea au fost la înălțime.

„Cadrele didicatice dâmbovițene au o responsabilitate uriașă în formarea copiilor noștri, iar discuții precum cele de astăzi au rolul și de a le atrage atenția tinerilor din județul Dâmbovița asupra importanței școlii și conceptului de „învățare permanentă”. 

Noi, autoritățile locale, le asigurăm cele mai bune condiții de studiu. În ultimii ani, au fost făcute investiții masive și sunt depuse proiecte pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ dâmbovițean: peste 710.000.000 de lei.

Totodată, programul de internship al Consiliului Județean Dâmbovița arată capacitatea studenților dâmbovițeni de a face față cu brio cerințelor de pe piața muncii ca urmare a stagiilor de lucru în administrația județului. Din cei 13 tineri care, în ultimii 2 ani, au lucrat alături de noi, 10 și-au găsit un loc muncă în administrația publică, dar și în mediul privat.  Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos.

Au fost alături de noi astăzi primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, prefectul județului, Claudia Gilia, doamna deputat Carmen Holban, europarlamentarul Victor Negrescu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Janina Sitaru, rectorul Universității „Valahia” Târgoviște, Laura Gorghiu, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, Valentin Calcan, președintele executiv al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, Daniel Urîtu, primari dâmbovițeni, consilieri județeni și reprezentanți ai asociațiilor de elevi și de studenți din județul Dâmbovița. 

Felicitări tuturor pentru implicare!”, a transmis președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...