DESTRUCTURAREA UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN FURTURI ŞI TÂLHĂRII

0 0

Poliļiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităļii Organizate București -Serviciul de Combatere a Criminalităļii Organizate lalomiļa și Poliļia Naļională din Spania au cooperat pentru documentarea activităļii de exploatare a copiilor de către cetăļeni români, care i-ar fi obligat să comită infracļiuni de furt și tâlhărie, alegând, în general, victime de vârstă înaintată, în momentul când acestea retrag bani de la bancomatele bancare.
Grupul XVI de la Brigada Provincială de Poliļie Judiciară – Secļia I a Unităļii de Droguri și Combatere a Criminalităļii Organizate din Madrid a efectuat 5 percheziļii domiciliare, 4 în Getafe și 1 în Fuenlabrada, la persoane bănuite de infracļiuni pe linia traficului de fiinļe umane, în scopul exploatării, pentru comiterea de activităļi infracļionale și infracļiuni împotriva drepturilor și îndatoririlor familiei, fiind clarificate peste 200 de infracļiuni asupra pro-prietăļii, comise la bancomate.
Din cercetări a reieșit că ar fi existat mai mult de 20 de adulļi, din cel puļin 5 familii sau clanuri, înrudiļi între ei, poziļionaļi ierarhic, care ar fi exploatat peste 30 de minori, de vârste diferite, instruiļi pentru comiterea faptelor. Copiii nu ar fi frecventat școala și s-ar fi dedicat exclusiv comiterii de infracļiuni, în scopul obļinerii de bani pentru adulļi. Adulļii i-ar fi transportat pe minori în locul ales și ar fi rămas în zonă, monitorizând acļiunile lor.Majorii nu ar fi ezitat să folosească violenļa și intimidarea pentru a forļa minorii să comită infracļiuni.
În unele cazuri, minorii ar fi folosit forļa fizică, iar în altele, aceștia le-ar fi atras atenļia victimelor și i-ar fi hărļuit, în timp ce alļi minori ar fi comis furtul. În majoritatea cazurilor, minorii nu au răspundere penală având sub 14 ani.
Unii dintre minori ar fi locuit cu alte familii, departe de nucleul lor familial cel mai apropiat, care îi ignora complet, fiind obligaļi să comită infracļiuni în fiecare zi, mai mult de 12 ore pe zi rătăcind pe străzi, prin diferitele secļii de poliļie sau centre pentru minori. Astfel, uneori, membrii organizaļiei criminale ar fi transportat minorii cu mașina în alte locaļii, din afara Comunităļii Madrid, cu scopul de a-i face să comită infracļiuni împotriva bunurilor, în locuri în care sunt necunoscuļi autorităļilor de poliļie.
Aceste practici au fost verificate în Sevilla, Zaragoza, Barcelona, Valencia, Toledo și Ciudad Real, existând un „fel de rotaļie” între minori, pe măsură ce îmbătrânesc sau devin bine cunoscuļi, în faptele pe care le desfășoară.
Poliļiștii au descoprit, pe reļelele sociale, videoclipuri în care minorii s-ar fi lăudat că fură, explicând cum procedează și chiar înregistrându-se în timp ce comit faptele, iar, în altele, aceștia ar fi afișat bani, telefoane mobile sau ceasuri, în timp ce dansează sau se filmează în vecinătatea bancomatelor.
În cauză, 26 de persoane au fost arestate, iar 37 de copii au fost admiși în Centrul de Minori, din cadrul Departamentului Politici Sociale, Familii, Egalitate și Natalitate din Madrid. Datorită importanļei și seriozităļii evenimentelor cooperarea poliļiei la nivel internaļional a fost esenļială. Biroul Atașatului de Interne Spaniol din România a făcut posibil fluxul de infor-maļi.
Pe de altă parte, EUROPOL și INTERPOL au oferit informaļii cu fapte asemănătoare din Austria, Belgia, Germania, Franļa, Italia, Olanda, România și Regatul Unit, care au ajutat la stabilirea faptului că aceste clanuri au antecedente de săvârșiri de infracļiuni de exploatarea a minorilor și în alte ļări europene.
Direcļia de Combatere a Criminalităļii Organizate – Inspectoratul General al Poliļiei Române și Brigada de Combatere a Criminalităļii Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalităļii Organizate Ialomiļa au oferit sprijin pentru identificarea minorilor exploataļi, precum și pentru identificarea diferitelor clanuri și relaļii dintre ele.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Polițiștii au aplicat 197 de sancțiuni contravenționale, au reținut 11 permise de conducere și au retras trei certificate de înmatriculare

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat noi acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, menținerea ordinii și liniștii publice și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.Pe raza întregului județ, au fost desfășurate 22 acțiuni punctuale în contextul pandemiei de COVID-19, fiind legitimate […]