„Descoperă Dâmboviţa” şi Festivalul „Zilele Toamnei”

În perioada 8-11 noiembrie 2018, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, va organiza, în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, festivalul „Zilele Toamnei”.
Evenimentul urmăreşte să promoveze valorile, tradiţiile şi produsele româneşti, îndeosebi cele specifice judeţului Dâmboviţa, la manifestare fiind aşteptaţi să participe numeroşi meşteşugari, artizani, precum şi comercianţi din ţară, dar şi din judeţ. De asemenea, fiecare dintre zilele festivalului va fi un bun prilej şi pentru a prezenta publicului interesat elementele de identitate ale folclorului şi portului românesc, motivele tradiţionale regăsindu-se în exponatele participanţilor.
La festival sunt aşteptaţi să participe cât mai mulţi dâmboviţeni care au oportunitatea atât de a degusta roadele producţiilor micilor producători autohtoni, cât şi de a se bucura de specificul traiului românesc.
Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 8 noiembrie 2018, ora 16:00, în Piaţa Tricolorului din Târgovişte.
În perioada 15 – 17 octombrie 2018, Consiliul Judeţean Dâmboviţa va derula şi în incinta Parlamentului României, un proiect de promovare a judeţului, intitulat „Descoperă Dâmboviţa”. Acţiunea are ca scop principal prezentarea, la nivel naţional, atât a tuturor elementelor de identificare a judeţului, îndeosebi valori, tradiţii şi cultură, cât şi de a face cunoscut publicului interesat potenţialul economic, istoric, educaţional şi turistic al locului. Evenimentul va fi unul important pentru afirmarea judeţului Dâmboviţa în circuitele turistice şi va contribui la dezvoltarea socio-economică a zonei, având în vedere faptul că investiţiile demarate în ultima perioadă în judeţ şi oportunităţile existente, în prezent, în acest domeniu sunt unele de anvergură. Nu în ultimul rând, este şi un bun prilej de a promova părţi ale istoriei românilor, oraşul Târgovişte, reşedinţa judeţului şi fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, fiind un simbol arhitectural reprezentativ pentru trecutul şi evoluţia statului român. În acest sens, avem plăcerea de a vă invita să vă alăturaţi demersului iniţiat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi să vizitaţi, în perioada 15-17 octombrie 2018, standul de promovare aferent proiectului „Descoperă Dâmboviţa”, ce va fi amplasat în incinta Parlamentului României.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

REFERENDUMUL DIN 6 ŞI 7 OCTOMBRIE 2018, ÎN DÂMBOVIŢA, IN SIGURANŢĂ

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I., angrenate în organizarea şi desfăşurarea Referendumului din 6 şi 7 octombrie 2018, au luat toate măsurile, din competenţă, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică. Aceste măsuri au urmărit buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant […]