Descinderi în Dâmboviţa la o grupare infracţională specializată în producerea şi vânzarea de cannabis

0 0

Procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat nouă percheziţii domiciliare simultane, pe raza judeţului Dâmboviţa, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracţionale specializate în producerea şi vânzarea de cannabis, pe raza Capitalei.
In urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite trei culturi indoor de cannabis, în diverse stadii de maturitate, în greutate totală de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de întreţinere a culturii indoor de cannabis, aproximativ 4 kilograme de cannabis (inflorescenţă, masa vegetala vrac), sisteme complete de preparare şi ambalare a produselor cannabice (vidare, presare, uscare), 7.800 de lei susceptibili a proveni din traficul de droguri, 7 telefoane mobile, cartele sim şi un cântar electronic de mare precizie.
In urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că membrii reţelei, formată din 7 persoane, au investit sume foarte mari mari de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, cumpărând imobile şi terenuri, în mediul rural, pe raza judeţului Dâmboviţa, locaţii unde au înfiinţat culturi indoor de cannabis, dotate cu cele mai performate sisteme de întreţinere şi stimulare a creşterii şi producţiei. Inculpaţii au cumpărat imobile în apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv ducând o viaţă aparent normală.
De îngrijirea acestor culturi se ocupau personal membrii reţelei, prin rotaţie, după un grafic bine stabilit, orice deplasare la locaţii fiind atent supravegheată şi verificată. In urma evaluării realizate a rezultat faptul, că în ultimii trei ani, această reţea a produs şi distribuit în capitală şi în judeţele limitrofe peste două tone de produse cannabice.
Pentru a-şi spori veniturile, inculpaţii au înfiinţat în zona de interes o hală cu instalaţii complexe prin care se produc criptomonede (RIG- uri de minat).
Având în vedere că toate aceste activităţi presupuneau un consum crescut de energie electrică, membrii reţelei au înfiinţat şi folosit instalaţii complexe ilegale prin care s-au branşat improvizat la reţeaua de joasă tensiune, sustrăgând energie.
Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.
Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenţie Bucureşti „Vlad Ţepeş”.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FALSURI MATERIALE ÎN ÎNSCRISURI OFICIALE ŞI UZ DE FALS

Poliţiştii din Titu au descins la domiciliile a două persoane din Lunguleţu, bănuite de comiterea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fapte comise în perioada 2017-2018, în legătură cu înmatricularea unor autovehicule. De la locuinţele acestora, au fost ridicate mai multe obiecte şi înscrisuri, susceptibile […]