Deschiderea oficială a proiectului „Ambasadorul de tineri”

moreniProiectul şi-a început, zilele acestea, una din activităţile principale, şi anume schimbul bilateral de tineri.
Timp de 17 zile, cei 24 de tineri din Moreni şi Torres Novas, Portugalia, vor participa la diverse activităţi care se vor desfăşura prin metodele şi având la bază principiile fundamentale ale educaţiei non-formale.
Tinerii vor participa la activităţi de dezbatere, creaţie, dezvoltare profesională, interacţiune, cunoaştere, conştientizare şi organizare. La deschiderea oficială a acestui proiect a fost prezent şi primarul Municipiului Moreni, Constantin Dinu, care le-a prezentat vizitatorilor şi o scurtă istorie a oraşului Moreni.
„Este primul proiect pentru tineret care este scris de municipalitate şi primul proiect cu participare internaţională, prin Programul Tineret în Acţiune”, a mai precizat Constantin Dinu.
Proiectul „Ambasadorul de tineri” va fi implementat pe o perioadă de 8 luni, între 07.01.2013 – 30.08.2013, în parteneriat cu Primăria Municipiului Torres Novas, şi are o valoare eligibilă de 19.320 de euro, din care cofinanţarea municipalităţii morenare este de 1.230 de euro.
Activitatea principală a proiectului constă în realizarea efectivă a schimbului de tineri şi a fost gândită ca un ansamblu de acţiuni concentrate ce se vor desfăşura pe o perioadă de 17 zile (între 25 aprilie – 11 mai 2013), fiecare zi având o temă specifică, cu un accent deosebit pus pe includerea tinerilor cu oportunităţi reduse, pe provocările globale de mediu şi schimbările climatice, pe diversitatea culturală. Vizitatorii au afirmat că au fost foarte bine primiţi şi că se bucură să participe la acest proiect, pentru că acest program va fi benefic şi în viitor pentru relaţiile dintre România şi Portugalia. Sunt încântaţi să afle multe lucruri despre cultura românească, despre locuitorii şi istoria României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O ŞANSĂ PENTRU TOŢI. VIDEO

Visul familiei Gheorghe de a avea o locuinţă decentă s-a îndeplinit. Nu de puţine ori, mass-media a prezentat şi partea dură a României, în care oamenii trăiesc la limita existenţei, despre copii care nu au acces la educaţie şi uneori nu au acces la viaţă. Cu câteva luni în urmă, […]