Deschiderea anului şcolar la Târgovişte

Emoţii de început de an şcolar, de la cei mai mici până la cei mai mari s-au putut citi pe chipul tuturor participanţilor la festivitatea de la Colegiul Naţional „lenăchiţă Văcărescu” Târgovişte.
Festivitatea de deschidere a anului şcolar 2017-2018 a avut loc luni de dimineaţă, în prezenţa elevilor, părinţilor, cadrelor didactice şi nu în ultimul rând în prezenţa invitaţilor: conducerea Primăriei Târgovişte, conducerea CJ Dâmboviţa, parlamentari, conducerea ISJ Dâmboviţa şi nu în ultimul rând a fost prezent secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Gabriel Liviu Ispas. Oficiile de gazdă au fost făcute de către prof. Pîrvulescu Dana, directorul Colegiului Naţional „lenăchiţă Văcărescu” Târgovişte.
Şi la Seminarul Teologic Sf. loan Gură de Aur din Târgovişte, au avut loc ceremoniile legate de deschiderea noului an şcolar 2017-2018.
Evenimentul s-a desfăşurat într-un cadru festiv, în sala de festivităţi a acestei instituţii teologice, în prezenţa oficialităţilor judeţului Dâmboviţa, a parlamentarilor, a secretarului de stat în Ministerul Educaţiei, Gabriel Liviu Ispas, a inspectorului şef al IPJ Dâmboviţa, a corpului profesoral al şcolii, a elevilor şi părinţilor acestora. După săvârşirea Te Deum-ului, preot dr. lonuţ Ghibanu – vicar eparhial a rostit mesajul IPS Nifon, Arhiepiscop şi Mitropolit, în care a reliefat faptul că, împreună cu Biserica, Şcoala este o instituţie fundamentală pentru existenţa istorică şi bunul mers al naţiunii noastre. Secretarul de stat Gabriel Liviu Ispas, hotărât să plece din minister dacă lucrurile nu se vor schimba
în Educaţie Şi secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Gabriel Liviu Ispas a avut un mesaj foarte sincer şi clar, spunând că nu mai este timp de pierdut, iar Educaţia trebuie să intre pe făgaşul normal, altfel va deveni un deziderat la care cu toţii vom tânji. Secretarul de stat a spus că nu mai are ce să caute în ministerul Educaţiei dacă până la anul lucrurile nu se vor schimba.
Nu au lipsit mesajele din partea senatorului Adrian Ţuţuianu, subprefectului, Florina Mureşan, vicepreşedintelui CJ, Claudia Gilia, primarului Cristian Daniel Stan şi a inspectorului şcolar general, Ion Sorin.
Cei aproximativ 2,3 milioane de elevi şi copii de grădiniţă din întreaga ţară s-au întors la şcoală luni, 11 septembrie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Preţul abonamentelor decontate elevilor navetişti, plafonat

Tarifele maximale aplicate în anul şcolar 2016-2017 de transportatorii rutieri pentru stabilirea preţurilor abonamentelor de care pot beneficia elevii care fac naveta vor fi menţinute şi în următorii doi ani şcolari, respectiv până la 1 septembrie 2019. Guvernul a aprobat, în acest sens, o Hotărâre pentru modificarea art. 4 din […]