Deschiderea anului şcolar la Seminarul Teologic din Târgovişte

La Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte, în prezenţa Înalt-preasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, au avut loc ceremoniile legate de deschiderea noului an şcolar.
Evenimentul s-a desfăşurat într-un cadru festiv, în sala de festivităţi a acestei instituţii teologice, în prezenţa oficialităţilor municipale, aparla-mentarilor şi a corpului profesoral al şcolii, a elevilor şi părinţilor acestora.
La festivităţi au participat deputaţii Claudia Gilia şi Corneliu Ştefan, Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte, vicepri-marii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, city managerul Gabriel Boriga, vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Radu Popa, inspectorul şef al ISU Dâmboviţa, col. Mihăiţă Păun şi alţi invitaţi. Evenimentul a fost deschis de slujba deTe Deum.
După săvârşirea Te Deum-ului, Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte a adresat un gând celor prezenţi. Înaltpreasfinţia Sa a rostit un pilduitor cuvânt de învăţătură, în care a reliefat faptul că, împreună cu Biserica, Şcoala este o instituţie fundamentală pentru existenţa istorică şi bunul mers al naţiunii noastre.
În finalul cuvântului său, Înaltpreasfinţia Sa a urat „bun venit” elevilor din clasa a IX-a şi i-a îndemnat pe toţi, profesori şi elevi, să înainteze cu bucurie pe calea cunoaşterii, a înţelepciunii şi a slujirii adevărului, rugând pe Bunul Dumnezeu să binecuvin-teze activitatea de cercetare din această şcoală eparhială de teologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii din Dâmboviţa, alături de elevi, la începutul noului an şcolar

Poliţiştii din Dâmboviţa, îndeosebi structurile de poliţie rutieră şi ordine publică, sunt în teren, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din toată ţara şi au ca misiune siguranţa preşcolarilor, elevilor, cadrelor didactice şi nu în ultimul rând a părinţilor care participă la festivităţile de deschidere a noului an şcolar. Astfel, […]