Published On: vin, dec. 14th, 2018

Deprecierea leului şi scumpirea creditelor bancare, evoluţii previzionate pentru 2019

nichiduta.ro

Majoritatea analiştilor financiari anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, comparativ cu valoarea actuală. Pentru orizontul de şase luni, valoarea medie a anticipaţiilor este de 4,7087lei pentru un euro iar pentru orizontul de 12 luni, valoarea medie a cursului anticipat este de 4,7526 lei/euro. În ceea ce priveşte anticipaţiile de majorare a ratelor de dobândă (faţă de valorile actuale) la leu, atât pentru scadenţele pe termen scurt (3 luni), cât şi pentru cele pe termen mediu (5 ani), peste 75%, şi respectiv peste 66%, dintre participanţii la sondaj prognozează o scumpire a creditelor.
Rata medie a ROBOR cu scadenţa de 3 luni anticipată peste 12 luni este 3,85%, iar randamentul obligaţiunilor suverane denominate în lei cu scadenţa de 5 ani este de 4,91%. Având în vedere rata anticipată a inflaţiei, pentru scadenţele pe termen scurt, sunt anticipate în continuare dobânzi real negative.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro