Dentaş s-a ţinut băţoasă în faţa „Lupilor” Echipele de legendă Petrolu, U. Cluj, Farul Constanţa şi Oţelul Galaţi au promovat în Liga a 3-a

A.l.
0 0

După ce în retur, pe teren propriu (la Răcari), a avut o prestaţie neinspirată şi vlăguită, mai ales în repriza a 2 a, când a încasat cele trei goluri., Dentaş Tărtăşeşti a jucat mulţumitor la Ploieşti, cu Petrolul şi a remizat
2-2.
Trupa antrenată de Marius Stănică a deschis scorul în min. 7, prin golul de generic marcat de Florin Leţu, cu un şut de la aproximativ 40 de metri. Ploieştenii au ieşi la atac, dar şi-au expus sărăcia de idei şi mijloace. Jocul lor a fost ca un tangou poticnit între cele două careuri. Argumentele din iarbă ale lui Daniel Chiriţă, Georgian Păun şi Roland Stănescu au fost modeste.
Dentaş s-a apărat bine cu Marius Sandu şi Mustafa siguri şi exacţi în intervenţii, ajutaţi de închizătorul Marius Penescu. Ceva probleme au apărut pe la fundaşii laterali Micu (pe dreapta) şi D. Tudor (pe stânga), fiind solicitaţi serios de Gheorghe şi N. Popescu.
Cu ceva noroc, defensiva Dentaşului a rezistat asediului Petrolului din prima repriză. În repriza secundă, petroliştii l-au întrebuinţat serios pe portarul Curiman. Oaspeţii au slăbit ritmul. Lupii galbeni au jucat dezinvolt, pe atac fiind ajutaţi de aşezarea greşită a lui Tudor, M. Sandu şi V. Micu la golul de 1-1 marcat de Vintilă (68) din centrarea lui Popescu.
Un ajutor nesperat, baăieţii lui Octavian Grigore, l-au primit de la asistentul Ioan Traian Neacşu, la golul de 2-1, marcat de N. Popescu (87), din pasa excelentă dată de Butufei, când nu a semnalizat un ofsaid mare care se vedea şi cu ochiul liber şi cu ochelari de cal.
Pe fondul dominării ploieştenilor, din peluza din spatele lui Curiman s-au aruncat fumigene şi alte obiecte pirotehnice. Meciul a fost întrerupt mai bine de cinci minute.
(72-77).
La reluare, galben-albaştrii au atacat furibund, dar au ratat pe bandă rulantă. Pe lista ratangiilor s-au înscris N. Popescu (54), Catană (63), Chiriţă (64), Gheorghe (90+3), Vintilă (90+4), Gheorghe (90+7).
Pe contră, Ciprian Ana s-a jucat cu Velistar şi Prunescu, balonul a intrat în posesia lui Fl. Sandu (90+8), care a venit din ofsaid nesemnalizat de asistenţi şi l-a învins pe Marinică cu un şut de la 19 metri, 2-2.
De remarcat că în min. 84, în teren a intrat şi preşedintele Cristi Vlad, în locul lui Cl. Tudor. A fost ultimul meci ca jucător din cariera lui Cristi Vlad. A fost îndelung aplaudat la fel ca şi Daniel Chiriţă (43 de ani), care a făcut un meci bun.
După meci, preşedintele AJF Prahova, Silviu Crângaşu, a oferit petroliştilor tricourile şi medaliile de campion dar şi un trofeu destul de mare.
Cu scorul general de 5-2 (3-0 la Răcari şi 2-2 la Ploieşti), Petrolul promovează în al 3 lea eşalon al fotbalului românesc. La fel ca şi alte echipe de legendă, precum U. Cluj (se numeşte alb şi negru al studenţilor Clujului), Farul Constanţa, Oţelul Galaţi. Aceste grupări, după ce au fost falimen-tate de patroni inconştienţi, au fost preluate de suporteri. Acum au succes.
Săptămâna trecută, Petrolul a preluat mărcile celor şase echipe falimentate cu suma de 30.000 de euro şi continuă legenda clubului din „oraşul aurului negru”
Succesul ploieştenilor s-a datorat seriozităţii şi unităţii de grup, prieteniei, atmosferei. Rezultatele pozitive se explică prin muncă, prin perseverenţă, prin disciplină.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Voinţa, eşec jenant în sufrageria autoritară Imposibil de justificat "oboseala" din repriza secundă

Uneori nu poţi explica ceva inexplicabil. Voinţa Crevedia a câştigat cu 3-0, la masa verde, meciul din deplasare, cu Progresul Spartac Bucureşti şi a pierdut cu 2-6 (2-2) meciul de acasă. Cu socrul de 5-6, Voinţa Crevedia a ratat promovarea în Liga a 3 a în detrimentul urmaşei vechiului Progresul […]