Published On: joi, iul. 18th, 2019

Demersuri pentru înlăturarea efectelor calamităţilor produse în lunile mai-iunie pe teritoriul judeţului Dâmboviţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Alexandru Oprea a purtat discuţii, la sediul instituţiei, cu Directorul General al Administraţiei Naţionale Apele Române, Victor Sandu, Directorul Administraţiei Bazinale de Apă Argeş – Vedea, Bogdan Gorunescu, şi Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmboviţa, Dănuţ Bâzgu.
Întâlnirea s-a concentrat pe efectele distructive ale cursurilor de apă de pe teritoriul judeţului Dâmboviţa care, în condiţii de precipitaţii abundente, au determinat avarierea mai multor obiective de infrastructură locală şi judeţeană, pagube însemnate fiind consemnate atât pe cursul râurilor Ialomiţa, Argeş şi Cricov, precum şi de-a lungul afluenţilor acestora.
De asemenea, au fost prezentate în sinteză obiectivele care au avut de suferit în urma calamităţilor din perioada mai-iunie a.c., cu precădere cele din localitatea Iedera, de departe cea mai afectată zonă. Pentru situaţia creată aici, reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş – Vedea şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmboviţa au stabilit ca, în termen de maximum două luni, să se definitiveze o soluţie de intervenţie cu lucrări de amenajare şi consolidare a zonei afectate, respectiv punerea în siguranţă a reţelei de alimentare cu apă şi a porţiunii din drumul local afectat.
Preşedintele Alexandru Oprea a amintit reprezentanţilor celor două instituţii, prezente la discuţii, demersurile întreprinse de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Instituţia Prefectului Judeţului Dâmboviţa, pentru alocarea din fondul de rezervă al Guvernului a unor sume necesare refacerii unor obiective de infrastructură din judeţ, afectate de calamităţi.
Totodată, au fost prezentate şi alte investiţii localizate de-a lungul principalelor râuri din judeţ, cuprinse în diferite faze de proiectare şi execuţie, cu finanţare din bugetul propriu al CJD sau programe guvernamentale. Factorii prezenţi şi-au manifestat disponibilitatea sprijinirii atât a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cât şi a unităţilor administrativ-teritoriale, în ceea ce priveşte obţinerea avizelor şi acordurilor într-un timp scurt şi totodată, dar şi intervenţiei cu lucrări de amenajare a cursurilor de apă, în punctele critice identificate la acest moment.
La întâlnirea de astăzi au mai fost prezenţi: Prefectul Judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alin Manole, şeful Direcţiei Infrastructură Locală, Vasile Dinu, arhitectul-şef al judeţului, Teodor Bâte, şi expert Cabinet Preşedinte, Ştefan Ioniţă.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>