Demersuri pentru eliberarea brevetelor europene cu efect unitar

Date:

În conferința de presă pe care a susținut-o recent la Târgoviște, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a vorbit, în premieră, despre deblocarea procedurii de ratificare a unui tratat unional în materie de brevete. În opinia sa, prin acest demers se vine în sprijinul mediului de afaceri și institutelor de cercetare:

”Un proiect liberal care sprijină mediul de afaceri va intra curând în ședință de guvern. Este vorba despre o lege prin care se va elibera un brevet european cu efect unitar, care va asigura doritorilor protecție în toate țările Uniunii Europene. Practic, această inițiativă legislativă cu care voi merge în Guvernul României este un sprijin pentru toți oamenii creativi, inovativi. Pentru cercetarea românească va fi un sprijin extraordinar, pentru întreprinderile mici și mijlocii va fi un sprijin absolut deosebit, la fel  și pentru comerțul din România. De la momentul la care va fi adoptată această lege, proprietarul unei invenții va face solicitare pentru protecția brevetului său o singură dată la nivel european. În prezent, trebuie să facă această solicitare în fiecare stat european pentru a putea să-i fie protejată invenția. Acest sistem de brevetare, prin legislația pe care o modificăm, implică și o reducere semnificativă a taxelor de brevetare la nivel european. Până acum, pentru cei care doreau să înregistreze un brevet, taxele erau prohibitive. Deci încurajăm prin această inițiativă mediul de afaceri, institutele de cercetare, IMM-urile”- a spus Alina Gorghiu.

Practic este vorba de ratificarea unui tratat în materie de brevete, deschis spre semnare în februarie 2013, un proiect blocat în România de aproape 11 ani și deblocat la această dată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...