Delegaţie oficială din Regiunea Autonomă Guangxi, în vizită la Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a primit, la sediul instituţiei, vizita unei delegaţii din regiunea Guangxi, condusă de ZHAO Leqin, în calitate de vicepreşedinte al Comitetului Permanent al Congresului Poporului din Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang şi secretar al Comitetului Municipal al CPC Guilin.
Din delegaţie au mai făcut parte: ZHAO Zhonghua -secretar general al Comitetului Municipal al CPC Guilin, ZHOU Hui – secretar al Comitetului Regional CPC Longsheng, ZHOU Yan – director al Biroului de Urbanism din Guilin, LIU Fenghua – secretar al vicepreşedintelui ZHAO Leqin, şi HE Xin – vicepreşedinte al Asociaţiei Populare Guilin pentru Prietenia cu Ţările Străine.
Programul a vizat o întâlnire de lucru cu administraţia publică locală şi judeţeană, la care au participat: Adrian Ţuţuianu – vicepreşedintele Senatului României, Florina Mureşan – subprefectul judeţului Dâmboviţa, Luciana Cristea şi Alin Manole – vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Ivan Vasile Ivanoff – secretarul judeţului, lonuţ Săvoiu – administratorul public al judeţului, Monica Ilie – viceprimar al municipiului Târgovişte, Raul Pavelescu – director al Societăţii de Cruce Roşie, filiala judeţeană Dâmboviţa, Marian Gălbenuş -consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
În cadrul discuţiilor purtate, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, a exprimat intenţia autorităţilor judeţene de a consolida relaţiile de colaborare dintre părţi in mai multe domenii, prioritar fiind cel industrial.
Alte aspecte discutate şi supuse atenţiei de către Adrian Ţuţuianu, în calitate de vicepreşedinte al Senatului României, dar şi de preşedinte al Asociaţiei de Prietenie România – China, au vizat o scurtă prezentare a judeţului, principalele subiecte abordate fiind oportunităţile de investiţii existente la nivelul judeţului. De asemenea, a fost subliniată importanţa dezvoltării relaţiilor bilaterale in domeniul economic, cultural şi educaţional, prin investiţii.
La rândul său, vicepreşedintele ZHAO Leqin lea mulţumit autorităţilor judeţene pentru primire şi şi-a exprimat interesul atât pentru identificarea unor domenii precise de colaborare, cât şi pentru materializarea relaţiei de prietenie în proiecte concrete.
In urma discuţiilor, părţile au convenit ca o delegaţie din regiunea Guangxi, formată din reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai instituţiilor cultural -educaţionale, dar şi din oameni de afaceri, să efectueze o vizită oficială în judeţul Dâmboviţa, în luna octombrie, cu prilejul desfăşurării festivalului de romanţe „Crizantema de Aur”. De asemenea, vicepreşedintele ZHAO Leqin a lansat invitaţia ca două delegaţii din judeţul Dâmboviţa să participe la două evenimente importante care vor avea loc în Republica Populară Chineză, şi anume: târgul de turism de la Guilin (luna octombrie) şi forumul dedicat colaborării dintre China şi statele membre ASEAN, care se va desfăşura la Nanning, în luna septembrie. Intâlnirile vor constitui o oportunitate pentru demararea unor parteneriate.
Concluziile întâlnirii au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă.
Programul delegaţiei din Regiunea Autonomă Guangxi în judeţul Dâmboviţa a continuat cu o vizită oficială şi la Primăria Municipiului Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sistem de supraveghere video pentru siguranţa cetăţenilor la Ocniţa

Siguranţa cetăţenilor, o prioritate pentru autorităţile din comuna Ocniţa. Pentru a limita fenomenul infracţionalităţii, a fost demarat un important proiect de montare camere video în comuna Ocniţa. Nimic din ce mişcă în centrul localităţii, nu scăpă de ochilor autorităţilor. Şi noua Grădinţă, dar şi terenul de sport în curs de […]