Delegaţie din Castilla – La Mancha, Spania, în vizită la Târgovişte

0 0

Primăria Municipiului Târgovişte a găzduit întâlnirea cu membrii unei delegaţii din Regatul Spaniei, condusă de Emiliano GarciaPage, preşedintele Guvernului Regional din Castilla-La Mancha, însoţit de catre doamna Patricia Franco, ministrul Regional pentru Economie, Intreprinderi si Ocupare-Comuni-tatea Castilla-la Mancha şi de către alţi înalti oficiali ai comunitîţii spaniole amintite. La eveniment, alături de primarul Cristian Stan au participat doamna Rovana Plumb, Ministrul Fondurilor Europene, deputaţii Carmen Hol-ban, Corneliu Ştefan, Claudia Gilia, Mureşan Florina- subprefect , rectorul Universităţii „Valahia”, Calin Oros, si Sorin Ion, inspector şcolar general.
Discuţiile au fost axate pe problematica absorbţiei de fonduri europene pentru finanţarea investiţiilor publice, cu accent pe educatie, ca si prioritate strategică a oricarei administraţii si pe obiectivul comun declarat al participanţilor de a dezvolta comunităţile locale prin accesarea banilor europeni.
Primarul Cristian Stan a vorbit despre potenţialul economic, cultural şi turistic al Municipiului Târgovişte, despre posibilităţile de colaborare şi strângere a relaţiilor pe toate aceste paliere. Au fost prezentate deaseme-nea proiectele de dezvoltare , cu accent pe proiectele majore, cu finanţare europeană.
„Agenda discuţiilor a fost foarte importantă, fiind axată pe strategia de dezvoltare a comunităţilor locale pe fonduri europene. A fost mai mult decât o întâlnire. A fost o oportunitate deosebită pentru ambele părti, de a schimba reciproc, de a împărtăşi din experienţa avută, pe ceea ce înseamnă dezvoltare pe fonduri europene”- a spus Cristian Stan cu acest prilej.
După întâlnirea de la Primăria Târgovişte, membrii delegaţiei spaniole au vizitat Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Clarificări de ordin tehnic privind accesarea proiectelor finanţate prin PNDR 2020

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Ruralea reactualizat situaţia speţelor tehnice de interes general, ca urmare a solicitărilor de clarificări primite de la potenţialii beneficiari ai investiţiilor finanţate prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Astfel, au fost adăugate clarificări privind criteriul de selecţie 4 -Principiul lanţurilor […]