Delegația OCDE  a venit într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița

Date:

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia alături de șefii de instituții din subordine și reprezentanți ai Guvernului, a primit delegația OCDE într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița. 

În cadrul discuțiilor cu delegația OCDE s-a  vorbit despre activitatea desfășurată în cadrul Colegiului Prefectural, a Comisiei de Dialog Social și a Grupului de lucru Mixt.

” Prefectul este liantul între Guvern și comunități, între politici și implementarea acestora în beneficiul oamenilor. Noi cunoaștem care sunt așteptările oamenilor și ce eforturi face fiecare comunitate pentru a scădea rata șomajului, a crește accesul persoanelor la servicii de calitate și pentru a crește nivelul de trai al oamenilor.

Prin rolul, pe care îl are Instituția Prefectului, de a conduce serviciile publice deconcentrate, Prefectul este cel care asigură implementarea la nivel local a politicilor guvernamentale. 

Monitorizăm permanent modul în care serviciile publice deconcentrate implementează planul de acțiuni ce vizează politicile în domeniul forței de muncă din județ, al relațiilor de muncă, integrare și coeziune socială.

Trebuie să știm că statutul României, ca țară care tinde să fie parte din OCDE, va beneficia de noi investiții străine, se va îmbunătăți ratingul de țară, ce va duce la costuri de finanțare prin împrumuturi mai scăzute, va crește influența României la granița UE și NATO.  

Județul Dâmbovița este interesat ca prin politicile sociale să vină în sprijinul comunităților și al cetățenilor.

Le mulțumesc distinșilor oaspeți care au făcut parte din delegația OCDE pentru dialogul constructiv și interesul pentru județul nostru. Este vorba despre Sebastian Konigs (senior economist) și Maciej Lis (economist), dar și colegilor mei Petru Blanariu (ANOFM), Andreea Tudorie (IM), Liviu Mirea (IM), Raluca Cheptănaru (MMSS).

Le mulțumesc pentru că au ales județul Dâmbovița în cadrul acestei misiuni de monitorizare. Este un semn că ne respectăm toate angajamentele internaționale, dar și atribuțiile legate de comunitatea noastră.

Județul Dâmbovița se dezvoltă prin investiții în infrastructură și economia locală, educație, cultură, prin multiplele parteneriate între mediul de afaceri, mediul educațional și cetățeni.”, a transmis prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

ȘANSE MINIME PENTRU SORANA CÎRSTEA LA STUTTGART

Zilele trecute a fost efectuată tragerea la sorți pentru...

ARGINT LA CUPA ROMÂNIEI DE BOX PENTRU CS TÂRGOVIȘTE

Performanță remarcabilă atinsă de unul dintre cei mai promițători...

CSM TÂRGOVIȘTE, ZDROBITĂ DE SEPSI SIC SF. GHEORGHE ÎN PRIMUL MECI AL FINALEI MICI

Ultimele câștigătoare ale titlului național din baschetul feminin românesc...