Decontarea navetei pentru elevii care nu învaţă în localitatea de domiciliu

0 0

Va fi aprobat un proiect de ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii Educaţiei Naţionale – Legea nr. 1/2011, prin care elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport, pe durata cursurilor şcolare, din bugetul Ministerului Educaţiei, în limita a 50 km. Asociaţiile elevilor se arată nemulţumite, subliniind că măsura elimină de fapt transportul gratuit.
Ce cuprinde proiectul:
Potrivit proiectului de act normativ, elevilor care locuiesc la internat sau în gazdă li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a opt călătorii dus-întors pe semestru, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ unde sunt şcolarizaţi.
Elevii vor putea solicita acordarea sumei în avans, cu decontare în luna următoare. Suma ce poate fi acordată în avans va fi nivelul cuantumului lunar de care beneficiază elevul. Decontarea va fi asigurată la nivelul valorii documentelor de transport lunare, dar nu mai mult de 30 lei/lună pentru distanţa de 3 km. Va putea fi decontată lunar numai suma aferentă avansului primit în luna precedentă.
Pentru distanţele ce vor depăşi 3 km, până la limita de 50 de km, suma de 30 de lei /lună se va suplimenta cu 3 lei pentru fiecare kilometru/lună, dar nu mai mult decât valoarea documentelor de transport lunare.
În situaţia în care sunt elevi care se deplasează de la domiciliu către unitatea de învăţământ la distanţe mai mari de 50 km şi nu locuiesc la internat sau gazdă li se va deconta suma aferentă distanţei de 50 km, la care se va adăuga 1 leu/km/lună, pentru distanţele ce depăşesc 50 de km.
Operatorii de transport rutier vor avea obligaţia de a emite documente lunare de transport cu încadrare în tarifele maxime per kilometru/lună.
Mecanismul de decontare va fi reglementat prin Metodologia ce va fi aprobată prin ordin al ministrului Educaţiei, în maximum 30 de zile de la emiterea ordonanţei de urgenţă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primarul Cristian Stan: "Marcăm finalul lucrărilor importante la proiectul centurii rutiere a Municipiului Târgovişte"

Ieri după amiază, a fost deschis traficul rutier pe ambele poduri de la Teiş, moment care, a declarat primarul Municipiului Târgovişte, marchează finalizarea lucrărilor importante din cadrul proiectului de realizare a centurii rutiere a oraşului. Cristian Stan a reamintit principalele repere ale proiectului care „părea blestemat la un moment dat”:„Suntem […]