Decizie importantă luată de CJ Dâmboviţa. Asociere în participaţie între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Casa de Cultură a Sindicatelor Târgovişte

I.B.

casa sidicatelor targovisteConsiliul Judeţean Dâmboviţa s-a reunit în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi au fost iniţial 29 de puncte, însă la propunerea preşedintelui CJ, Adrian Ţuţuianu, ordinea de zi a fost suplimentată cu încă patru puncte. În unanimitate, ordinea de zi a fost aprobată. La punctul nouă de pe ordinea de zi, consilierii judeţeni au votat în unanimitate, proiectul de hotărâre privind asocierea în participaţie între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Casa de Cultură a Sindicatelor Târgovişte. Casa de Cultură a Sindicatelor Târgovişte a fost lăcaşul unor manifestări culturale de amploare, stagiuni teatrale, festivaluri naţionale, expoziţii de pictură, sculptură şi fotografie. Datorită costurilor mari de întreţinere, a fondurilor insuficiente şi a imposibilităţii realizării unor lucrări de modernizare şi renovare a acestui edificiu cultural, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Târgovişte a solicitat asocierea în participaţie cu judeţul Dâmboviţa prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa, conform prevederilor Codului civil, pentru a putea oferi, astfel, cadrul normal de funcţionare a imobilului, pentru locuitorii judeţului Dâmboviţa. Asocierea în partici-paţie între judeţul Dâmboviţa prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Casa de Cultură a Sindicatelor Târgovişte are scopul comun de a organiza şi desfăşura activităţi culturale, artistice, sociale şi administrative în scopul ridicării nivelului de cultură al diverselor categorii socio-profesionale, etnice şi de vârstă a populaţiei şi preîntâmpinării marginalizării sociale precum şi realizarea investiţiilor necesare pentru executarea oricăror lucrări de reabilitare, reparaţii, amenajare, modernizare, interioare şi exterioare (vitrate şi pline) a părţii din clădire.
Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a spus că această hotărâre adoptată de CJ este una foarte importantă,: „Am lucrat aproape o jumătate de an la acest contract. Meritul îi aparţine foarte mult domnului Antonescu şi Dorinei Stoica de la Direcţia Juridică. Este o hotărâre care se numără printre cele mai importante, luate în acest mandat. Sindicatele nu au bani să modernizeze Casa Sindicatelor, noi nu avem o sală modernă de spectacole şi de aceea ne-am gândit la această asociere. Nici noi nu avem bani dar ne gândim şi căutăm soluţii rapide pentru a obţine finanţare pe proiecte europene pentru a putea moderniza această Casă de Cultură. Sunt încrezător că în maximum doi ani vom putea avea o modernă instituţie de cultură”, a afirmat Adrian Ţuţuianu, preşedinte CJ Dâmboviţa.
Vicepreşedintele CJ, Marin Antonescu a ţinut să puncteze câteva lucruri importante, şi anume a spus că există posibilitatea accesării unor fonduri europene prin POIM pentru modernizarea sistemului de încălzire al Casei de Cultură a Sindicatelor Târgovişte: „Deocamdată suntem într-o fază mai avansată, urmând a proceda la scrierea proiectului pe POIM pentru forme de căldură, fiind unul dintre cel mai generos proiect pe care l-am identificat până acum, şi care ne permite să rezolvăm problema cea mai mare a acestui imobil şi anume căldura… Vom gândi şi alte obiective privind dotarea întregului ansamblu pentru că dorim să se asigure o autofinanţare a acestui imobil”, a declarat vicepreşedintele CJ, Marin Antonescu.
Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a spus că este încrezător, că în cel mult doi ani, la Târgovişte va exista o Casă de Cultură la standarde europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PSD Dâmboviţa şi-a prezentat al doilea lot de candidaţi la funcţia de primar în alte 34 de localităţi dâmboviţene

In cadrul conferinţei de presă a PSD Dâmboviţa, preşedintele Adrian Ţuţuianu a prezentat cel de al doilea lot de candidaţi la funcţia de primar în alte 34 de localităţi dâmboviţene, după ce lunea trecută a prezentat alţi 33 de candididaţi. Adrian Ţuţuianu a subliniat că nu există decât varianta aceea […]