Decernare a titlului „Şcoală Europeană”, ediţia 2019

0 0

Ministerul Educaţiei Naţionale a premiat cele 87 de unităţi de învăţământ preuniver-sitar câştigătoare ale Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană”, ediţia a XVI-a, în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Palatul Parlamentului.
La ediţia din acest an au fost înscrise 136 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 37 de judeţe şi din capitală. Şi judeţul Dâmboviţa are unităţi şcolare premiate.
Fiecare unitate de învăţământ a primit certificatul „Şcoală Europeană 2019” şi un premiu în valoare de 5.000 lei pentru dotări. Decizia privind bunurile ce urmează a fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi de învăţământ. MEN va transfera sumele către inspectoratele şcolare Ministerul Educaţiei Naţionale a premiat cele 87 de unităţi de învăţământ preuniver-sitar câştigătoare ale Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană”, ediţia a XVI-a, în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Palatul Parlamentului.
La ediţia din acest an au fost înscrise 136 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 37 de judeţe şi din capitală. Şi judeţul Dâmboviţa are unităţi şcolare premiate.
Fiecare unitate de învăţământ a primit certificatul „Şcoală Europeană 2019” şi un premiu în valoare de 5.000 lei pentru dotări. Decizia privind bunurile ce urmează a fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi de învăţământ. MEN va transfera sumele către inspectoratele şcolare – finanţate din fonduri structurale, în care şcoala este apli-cant sau partener.
În evaluarea candidaturilor s-a ţinut cont şi de coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene cu politica generală a instituţiei şcolare, de performanţele şcolare reflectate în rezultatele elevilor la examenele naţionale, olimpiade şi concursuri şcolare, de asigurarea egalităţii de şanse şi facilitarea accesului la educaţie, precum şi de calitatea şi coerenţa documentelor de candidatură.
„De ce Şcoală Europeană? România este o ţară europeană nu numai prin poziţia geografică, ci şi prin opţiune. O ţară europeană şi aşa trebuie să rămână pentru că noi toţi românii împărtăşim valorile europene. Le împărtăşim pentru că sunt şi ale noastre. Şi cum am putea să nu avem respect şi preţuire pentru tot ceea ce au realizat generaţii şi generaţii în cultura Uniunii Europene? Cum ar putea să nu ne îmbogăţească şi pe noi şi cum s-ar putea ca ceea ce au creat generaţii şi generaţii de români în cultura lumii să nu fie parte din cultura Uniunii Europene? De aceea eu cred că toate şcolile româneşti sunt şcoli europene. Sunt prin poziţia geografică a României, dar şi prin opţiuni şi valori deopotrivă. Şi lucrurile acestea aşa trebuie să rămână. (…) Iorga spunea că un neam se înalţă prin şcoală şi eu consider că fiecare dintre dumneavoastră, cu fiecare lecţie, în fiecare clasă, asta face, înalţă neamul. Şi pentru aceasta vă mulţumesc cu preţuire şi respect”, a afirmat ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, în cadrul festivităţii de decernare a premiilor „Şcoală Europeană”.
Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în activităţi/proiecte/programe comunitare.
Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.
Concursul „Şcoală Europeană” a fost lansat de Ministerul Educaţiei Naţionale în anul 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană.
La cele 16 ediţii au participat 2.159 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării şi 862 dintre acestea au primit certificatul şi trofeul „Şcoală Europeană”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A început asfaltarea Strazii herţa

Primăria Municipiului Târgovişte continuă programul propriu de modernizare a infrastructurii stradale. În Microraionul III a început asfaltarea Străzii Herţa, amănunte fiind aduse de primarul Cristian Stan, cu prilejul vizitei pe şantier: „Ne aflăm pe strada Herţa din municipiul Târgovişte aici unde astăzi (ieri n.n.) vor începe primele lucrări de asfaltare […]