De la 1 martie, Fermierii pot depune cererile de sprijin pe suprafaţă

0 0

alexandra gârleanuChiar din prima zi a lunii martie, producătorii agricoli pot solicita sprijin financiar pe suprafaţă, prin depunerea cererii la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Sub sloganul „Fii fermier european!” Depune la APIA cererea de sprijin!, campania SAPS 2013 se va desfăşura în perioada 01 martie – 15 mai.
Sprijinul financiar pe suprafaţă poate fi solicitat de utilizatorul de teren agricol în condiţiile în care acesta poate face dovada utilizării şi a dreptului de folosinţă a suprafeţelor care urmează să fie declarate în cererea de plată. Pentru a fi eligibilă exploataţia agricolă, trebuie să fie de minim un hectar, iar în cazul în care terenul este divizat, parcela nu trebuie să fie mai mică de 0,3 ha.
Pentru a veni în sprijinul fermierilor dâmboviţeni, APIA Centrul Judeţean Dâmboviţa a organizat în luna februarie întâlniri de informare şi consiliere pentru beneficiarii acestor măsuri de sprijin.
De asemenea, fermierii au fost înştiinţaţi în scris, despre data şi ora la care au fost programaţi să depună cererea de plată.
„Am plecat de la ideea că o comunicare cât mai bună cu fermierii, beneficiarii direcţi ai muncii noastre, ne-ar ajuta în campania de primire a cererilor, şi ne-am deplasat în fiecare comună din judeţ pentru a oferi informaţii utile înainte de completarea declaraţiei de suprafaţă. Am insistat în special pe identificarea parcelelor prin intermediul aplicaţiei iPa Online. Fermierii trebuie să conştientizeze că o identificare corectă a parcelelor agricole înseamnă mai puţine necon-cordanţe între cerere şi realitatea din teren şi, automat, mai mulţi bani. Cele mai multe sancţiuni şi penalităţi sunt urmarea identificării eronate”, ne-a declarat ec. Alexandra Gârleanu, director executiv APIA Dâmboviţa. Pentru a ne organiza cât mai bine, am transmis şi în acest an invitaţii scrise fermierilor. Invitaţiile conţin informaţii despre locaţia, data şi ora la care trebuie să se prezinte, precum şi despre persoana care se va ocupa de cererea respectivă. Aş vrea să precizez că cererea de plată se depune în perioada 01 martie- 15 mai fără penalităţi şi în perioada 16 mai – 11 iunie, cu penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie 2013, cererea nu mai este admisă la plată pentru anul în curs.”
În judeţul Dâmboviţa sunt aproximativ 30.000 de fermieri care vor depune cereri de sprijin prin scheme de plată unică pe suprafaţă. Fermierii care au exploataţii agricole cu suprafeţe mai mari de 50 ha vor depune cerere la Centrul Judeţean al Agenţiei, iar fermierii cu exploataţii sub 50 ha vor depune cerere la Centrele Locale pe raza cărora îşi au domiciliul sau sediul social al fermei.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Siguranţa traficului rutier, prioritate zero pentru Serviciul Rutier Dâmboviţa

Creşterea gradului de siguranţă a traficului rutier în judeţul Dâmboviţa reprezintă o prioritate pentru Serviciul Rutier Dâmboviţa. Ieri, sala mare a Prefecturii Dâmboviţa a găzduit o întâlnire în cadrul căreia Serviciul Rutier Dâmboviţa, din cadrul IPJ Dâmboviţa, a semnat un protocol de colaborare cu toate instituţiile cu atribuţii pe linia […]