De la 1 iulie, scumpirile vin în lanț 

Date:

Tarifele vor crește cu 19% la distribuția gazelor începând cu 1 iulie 2024. Această decizie va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2024 și va afecta direct facturile la gaze ale cetățenilor.

În contextul acestei decizii, este esențial ca consumatorii să fie conștienți de impactul pe care îl va avea asupra finanțelor lor și să ia în considerare posibilele măsuri de economisire a energiei sau alternative pentru reducerea consumului de gaze naturale.

Potrivit comunicatului de presă emis de ANRE, această creștere se traduce printr-un cost suplimentar estimat la aproximativ 10 lei pe megawatt-oră (MWh) distribuit. Acest impact financiar va fi resimțit de toți consumatorii casnici și nu numai, având consecințe directe asupra bugetelor familiilor și afacerilor.

Această măsură vine în contextul unei presiuni crescânde asupra prețurilor la energie, determinată de multiple factori, printre care se numără fluctuațiile prețurilor la materiile prime și costurile tot mai ridicate ale infrastructurii de distribuție.

Această situație impune o reevaluare a cheltuielilor legate de consumul de energie și poate determina necesitatea unor ajustări în bugetele gospodăriilor.

ANRE a subliniat că această creștere a tarifelor reglementate pentru distribuția gazelor naturale este necesară pentru a asigura sustenabilitatea sistemului energetic și pentru a acoperi costurile tot mai ridicate ale infrastructurii și serviciilor asociate distribuției gazelor naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ministerul Agriculturii propune un mecanism de asigurare la secetă pentru culturile de toamnă şi primăvară

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat că  intenţionează să...

Asigurarea voluntară de sănătate – o alegere inteligentă 

 Asigurarea voluntară de sănătate este soluția ideală pentru a...