De cinci ori mai mulţi şomeri în mediul rural decât la oraş

La sfârşitul lunii august 2019, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Munca Dâmboviţa erau înregistraţi 6567 şomeri (din care 3146 femei), rata şomajului fiind de 3,43 %. Comparativ cu luna precedenta, când rata şomajului a fost de 3,56 %, în aceasta luna indicatorul a înregistrat o scadere cu 0,13 puncte procentuale.Din totalul de 6567 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, 825 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 5742 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţa, 1065 şomeri provin din mediul urban şi 5502 sunt din mediul rural.
Şomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmboviţa (31,9 %). Cei cu studii primare şi fara studii reprezinta 30,5% din totalul şomerilor înregistraţi %. 20,7 % dintre şomerii înregistraţi au absolvit liceul sau şcoala postliceala. Şomerii cu nivel de pregatire profesionala reprezinta 12,2 % din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii superioare sunt 4,7 %. Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezinta astfel: 2249 persoane foarte greu ocupabile, 3235 greu ocu-pabile, 635 mediu ocupabile, iar 448 sunt persoane uşor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizeaza ca urmare a activitaţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MEDALIE DE ARGINT PENTRU MARIA CIOCLEA

Rezultat notabil pentru Maria Cioclea la Campionatul Naţional Individual de lupte U23, desfaşurat în Covasna, la sfârşitul acestei saptamâni. Sportiva de la CS Târgovişte, antrenata de Cornel Cornea, a devenit vicecampioana a României, dupa o evoluţie foarte buna pe întreaga durata a competiţiei. Luptatoarea clubului nostru a obţinut medalia de […]