Dan Tică, inspector școlar general adjunct, explicații privind întârzierea plății burselor

1 0

Dan Tică, inspector școlar general adjunct al IȘJ Dâmbovița, a venit cu clarificări vizavi de  unele informații vehiculate cu privire la  întârzierile la plata burselor școlare. Prim-vicepreședintele PNL Târgoviște  a precizat că resursele au fost alocate și că  sumele au fost suplimentate acolo unde a fost nevoie,  întârzierile fiind generate din două motive: școlile nu au solicitat la timp deschiderile de credite, fie  procedurile au durat mai mult în cazul primăriilor.

“Așa cum am mai spus, am primit semnale că nu ajung la timp bursele școlare, vorbim de bursele de merit și cele sociale. Prin Legea bugetului de stat, Guvernul României a alocat sumele necesare pentru plata burselor, însă, în unele cazuri, sumele alocate nu au fost suficiente, din cauza numărului crescut de burse. În cadrul Consiliului Local Municipal Târgoviște, împreună cu ceilalți colegi consilieri am aprobat suplimentarea cu suma necesară acoperirii plăților privind bursele școlare, de la nivelul municipiului Târgoviște. Pe baza listelor pe care le întocmesc unitățile de învățământ cu beneficiarii de burse, fiecare unitate solicită deschideri de credite pentru a primi sumele necesare acordării burselor. De ce apar întârzieri? Din punctul meu de vedere cred că pot fi trei motive și anume: primul că unitățile de învățământ nu solicită la timp deschiderea de credite, al doilea ar fi că primăriile au întârzieri în a aproba aceste deschideri de credite și a treia situație ar fi că primăriile au dat acești bani către bugetele școlilor în urma solicitărilor, dar în luna ianuarie a acestui an au venit câteva clarificări în privința criteriilor de acordare a burselor sociale, criterii care au dus la dublarea numărului de burse. Aici aș face referire la elevii din mediul rural, scolarizați în altă localitate”- a precizat Dan Tică, într-o conferință de presă susținută la sediul PNL.

În perioada următoare  se va face o evaluare la nivelul unităților de învățământ , pentru a se stabili  unde și care sunt problemele și astfel bursele să ajungă la timp la elevi.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmbovița: 416 locuri de muncă disponibile

Potrivit informațiilor furnizate de agenții economici privind locurile de muncă, în baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată 416 posturi vacante, din care 46 pentru  absolvenți de studii superioare. Pentru persoanele calificate in diverse meserii sunt publicate 278 de oferte și alte 92 pentru muncitori necalificati. […]