Dan Puric, la o discuţie liberă cu membrii Consiliului de administraţie al Universităţii „Valahia”

0 0

La sfârşitul săptămânii trecute, Universitatea „Valahia” din Târgovişte a avut onoarea să fie gazda unei întâlniri cu renumitul om de cultură Dan Puric. Acesta a vizitat campusul universitar şi a participat la o discuţie liberă cu membrii Consiliului de administraţie.
Prorectorul pentru cercetare şi creaţie universitară, prof. univ. dr. Gabriela Teodorescu, a adresat un cuvânt de bun venit celor prezenţi în sala Oxford şi a înfăţişat un scurt istoric al Universităţii „Valahia”, vorbind despre activitatea din domeniul cercetării şi inovării, dar şi despre procesul educaţional, despre faptul că universitatea are grad de încredere ridicat şi toate specializările din cadrul ei sunt acreditate.
Dan Puric a susţinut un monolog impresionant, presărat cu momente de umor veritabil. Cunoscutul regizor şi actor român a jucat atât în piese de teatru, cât şi în filme. Spectacolele sale de pan-tomimă au fost reprezentate în mai multe ţări. A primit numeroase premii, dintre care amintim: marele premiu UNESCO pentru dezvoltare culturală, marele premiu al Fundaţiei Anastasia, ordinul naţional Steaua Română în grad de cavaler, două premii UNITER, premiul Aristizza Românescu al Academiei Române. Volumele sale, printre care „Cine suntem”, „Omul frumos”, „Fii demn”, „Suflet românesc”, „Să fii român”, au un farmec aparte. Dan Puric are frumuseţea omului credincios şi a românului patriot.
La finalul întâlnirii, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă şi Ştiinţele Educaţiei, prof. univ. dr. Marian Vîlciu, i-a mulţumit lui Dan Puric pentru vizită şi pentru perspectiva oferită privind datoria, responsabilitatea şi formarea unui caracter.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii din Dâmboviţa, la datorie pentru siguranţa comunităţii

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. În ultimele 24 de ore, poliţiştii au intervenit la 40 de evenimente, cele mai multe, 28, fiind sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 şi au constatat 20 de infracţiuni. Din […]