DÂMBOVIȚENII ALIN CĂLINESCU ȘI ANAMARIA VÎRJOGHE MERG LA JOCURILE EUROPENE 2023

Date:

După un stagiu de pregătire desfășurat la Izvorani, reprezentativele României de baschet 3×3 sunt pregătite pentru participarea la Jocurile Europene 2023 găzduite de localitatea poloneză Cracovia, din regiunea Malopolska.

Competiția din Polonia este considerată criteriu de calificare pentru JO Paris 2024 și contează prin acumulare de puncte la clasamentul mondial FIBA, cel care decide echipele calificate la întrecerea olimpică de anul viitor.

La Jocurile Europene 2023, România va fi reprezentată de  8 sportivi (4 feminin – 4 masculin ) fiind una dintre națiunile care au reprezentanță în ambele probe ale Jocurilor.  

Sportivi :  Sonia Ursu Kim, Anamaria Vîrjoghe, Teodora Manea, Alina Podar, Christian Chițu, Alexandru Coconea, Aurelian Gavriloaia, Vladislav Șolopa (înlocuire de ultimă oră, în locul lui Szablocs Santa, accidentat).
Antrenor : Bogdan Popescu
Kinetoterapeut: Alin Călinescu

La celelalte ediții România s-a clasat pe locurile 10, respectiv locul 12, la Baku 2015 și Minsk 2019 – la feminin; locurile 9, respectiv locul 11, la Baku 2025 și  Minsk 2019 – la masculin.

Sonia Ursu Kim este singura sportivă Team Romania care a jucat la ediția Baku 2015, iar antrenorul Bogdan Popescu a participat ca jucător la ediția din 2015 a JE.

La ediția din Polonia la startul întrecerilor sunt câte 16 echipe la feminin și la masculin. Echipele sunt împărțite în 4 grupe de câte 4 echipe. Cele mai bune 2 echipe clasate în fiecare grupă se vor califica pe tabloul eliminatoriu alcătuit din 8 echipe (sferturi).

Echipele masculine participante:  Serbia, Lituania, Olanda, Letonia, Belgia, Franța, Elveția, Germania, Polonia, Austria, Israel, Slovenia, Spain, Republica Cehă, România, Estonia.

Echipele feminine participante: Franța, Germania, Lituania, Olanda, Spania, Polonia, România, Ungaria, Republica Cehă, Israel, Elveția, Austria, Ucraina, Estonia, Grecia, Letonia.

România este în grupă cu Austria, Germania și Grecia – la feminin și cu Lituania, Elveția și Austria – la masculin, urmând să evolueze după următorul program:

21 iunie:
10:55 România – Austria (F)
11:20 Lituania – România (M)
12:45 Germania – România (F)
13:10 România – Elveția (M)

23 iunie:
14:30 România – Grecia (F)
15:20 Austria – România (M)

Echipele calificate din faza grupelor vor evolua pe 24 iunie în fazele eliminatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...