Dâmboviţa: Rata şomajului înregistrat se menţine la 5,6%

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, înregistra în baza de date, la sfârşitul lunii trecute, un număr de 11.141 şomeri, din care 4.845 femei.
În numărul total sunt cuprinşi şomerii care beneficiază de indemnizaţie – 1.133 de persoane, precum şi şomerii neindemnizaţi – 10.008 de persoane. În funcţie de studiile absolvite, situaţia se prezintă astfel: în Dâmboviţa sunt înregistraţi 228 de şomeri cu studii superioare, sunt în căutarea unui loc de muncă 1.372 persoane cu studii medii şi 9.541 persoane care au absolvit ciclul inferior al liceului sau şcoala de arte şi meserii.
Rata şomajului, calculată la data de 30 iunie 2017, la nivelul judeţului Dâmboviţa este de 5, 60%, mai mică cu 0,07% puncte procentuale decât în luna mai 2017.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Colegii de top

Cu un procentaj de promovare de 64,67% a examenului de Bacalaureat, învăţământul liceal dâmboviţean continuă să se zbată în mediocritate, cu aproape cinci procente sub media naţională. Şi trebuie spus că la această contra-performanţă, un aport considerabil îl au câteva instituţii ajunse la pragul cel mai de jos, unde dezinteresul […]