Dambovița: Rata de vaccinare a ajuns la 40,27%, sub media pe țara

0 0

Dacă în majoritatea țărilor vestice rata de imunizare a ajuns ori chiar a depășit două treimi din populația eligibilă, România rămâne în coada clasamentului, nereușind să vaccineze anti-COVID nici 45% din populația eligibilă, cu vârsta de peste 12 ani. Asta înseamnă cel puțin 16 procente sub media la nivel european, deși am avut la dispoziție toate mijloacele necesare pentru un ritm bun și constant al campaniei naționale de imunizare. La extreme, numai capitala țării, București, și trei județe – Cluj, Constanța și Sibiu – au o rată de vaccinare de peste 50%, în timp ce Suceava se menține pe ultimul loc, cu mai puțin de 28%.
Acoperirea vaccinală în România este de 39% raportat la populație generală, de 44,3 % în funcție de populație eligibila (12+) și de 46,6% în cazul populației adulte (18+).

România a depășit în această săptămână, la aproape 11 luni de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu schema completă, țintă stabilită inițial pentru începutul lunii august.
Coodonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, spunea că speră ca până la finalul anului să fie atinsă o rată de vaccinare de măcar 50%.
Cel mai mare procent de vaccinare din populația eligibilă, cu vârsta de peste 12 ani, este în București -64,43%, în timp ce rata de vaccinare raportat la populația generală este de 56,33%. In total, 18 județe din România au vaccinat doar între 30 și 40% din populația eligibilă.
Județul Dâmbovița este pe poziția 21, cu o acoperire de 35,75% raportat la populația totală de 487115 de indivizi și de 40,27% din totalul populației eligibile, respectiv 432376 persoane.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA CIRSTEA, COMPARATĂ CU MONICA BELLUCCI

Sorana Cîrstea (31 de ani, 38 WTA) nu este prezentă zilele acestea la Transylvania Open 2021, dar în schimb este activă pe rețelele sociale.Sportiva a postat recent o fotografie, care s-a bucurat de un real succes și care a făcut-o pe Andrea Petkovic (34 de ani) s-o compare cu celebra […]