Dâmbovița: Peste 750  persoane încadrate în primele două luni ale anului, prin programul de ocupare a forței de muncă

Date:

La nivelul Județului Dâmbovița, au fost încadrate în muncă 767 persoane, dintre care 378 femei în primele două luni ale anului. Este  rezultatul implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM.

Din totalul persoanelor încadrate, 446 au peste 45 de ani, 97 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 20 au între 30 și 35 de ani, 57 au între 25 și 30 de ani iar 147 sunt tineri sub 25 de ani ( 133 tineri NEET, sub 30 ani).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 214 provin din mediul urban, iar 553 persoane sunt din mediul rural. Prin prisma nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii medii (285). Cele cu studii profesionale sunt în număr de 162. Numărul celor cu studii universitare este de 59, iar cei cu studii elementare sunt în număr de 261.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dâmbovița, 316 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

„Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele 2 luni ale anului 2023, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2554 persoane”- se precizează în comunicatul AJOFM Dâmbovița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

FILMUL DESPRE CALIFICAREA NAȚIONALEI LA EURO 2024, DIFUZAT ȘI LA TÂRGOVIȘTE

Spectatorii vor descoperi cele mai interesante momente din aproape...

Aproape 80 de străzi din Târgoviște reabilitate în ultimii patru ani

Constructorii continuă lucrările pe Strada Grigore Alexandrescu, din Târgoviște....

Mare atenție când cumpărați fructe și legume 

Atunci când mergem la cumpărături pentru fructe și legume,...