Dâmboviţa: Nu există niciun caz de COVID-19, 310 persoane izolate la domiciliu şi 38 de persoane în carantină instituţionalizată

Până miercuri, 18.03.2020, în judeţul Dâmboviţa se află în izolare la domiciliu 310 persoane asimptomatice iar 38 de persoane se află în carantină în spaţiile identificate în acest sens. Au fost testate 50 de persoane aflate în izolare la domiciliu/carantină, de către DSP Dâmboviţa, rezultatele sosite până în prezent fiind negative.
Totodată precizăm că la nivelul judeţului Dâmboviţa nu a fost înregistrat niciun caz de suspiciune/îmbolnăvire cu coronavirusul COVID-19.
Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a dispus o serie de măsuri în vederea limitării şi răspândirii infecţiei cu coronavirusul COVID-19.
Atragem atenţia asupra necesităţii de a respecta cu stricteţe măsurile instituite de autorităţi pentru prevenirea şi limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirusul COVID-19. De asemenea, învederăm faptul că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, este prevăzută la art. 352, alin. 1 din Codul Penal şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
Începând cu data de 16.03.2020 a fost operaţionalizat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei cu rolul de a eficientiza acţiunile întreprinse în scopul asigurării unei evidenţe permanente a situaţiei înregistrate precum şi asigurării unei comunicări directe cu persoanele aflate în izolare la domiciliu/aflate în carantină de pe raza judeţului nostru: telefon/fax 0245/210472, telefon mobil 0730.013381, e-mail: cjcci.db@gmail.com.
Rămânem în casă! Fiţi responsabili!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Secţia de Boli Infecţioase Târgovişte devine spital pentru COVID-19

Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte este eliberată complet, pentru a putea creşte la maximum capacitatea de primire a cazurilor de coronavirus, iar persoanele internate, care au alte patologii, deja au început să fie transferate în alte secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Deja s-au […]