Dâmbovița găzduiește Olimpiada de Limba și literatura română pentru elevii de gimnaziu

1 0

Începând de luni, pe perioada din vacanța de primăvară a elevilor, se desfășoară la Târgoviște etapa națională a Olimpiadei de Limba și literatura română pentru elevii de gimnaziu.

Olimpiada implică prezența unui număr mare de participanți, respectiv câte patru elevi și un profesor însoțitor din fiecare județ al țării, respectiv din fiecare sector al Municipiului București, însumând un total de 188 de elevi, 43 de cadre didactice însoțitoare și aproximativ 30 de cadre didactice – membri și profesori evaluatori în comisia centrală.

Prin faptul că participanții sunt din toate județele țării, Olimpiada oferă inclusiv prilejul promovării obiectivelor turistice și culturale ale județului nostru, astfel că, pe lângă activitățile specifice olimpiadei – probă scrisă, probă orală – comisia județeană de organizare a etapei naționale a planificat activități recreative  de descoperire și cunoaștere a orizontului local, în parteneriat cu autoritățile locale și județene.

Din județul Dâmbovița vor participa în concurs patru elevi:Pațanghel Alexia Camelia –  Școala Gimnazială Nr.2 Lungulețu – clasa a V-a;Stancu Timeea Elena- Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” Târgoviște – clasa a VI-a; Maziliu Mario Daniel –  Colegiul Național „Vladimir Streinu”  a VII-a;Neacșu Alexandra Elena – Colegiul Național „Constantin  Cantacuzino” Târgoviște– clasa a VIII-a

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APIA: În aprilie se depun cereri pentru subvenția la motorina utilizată în Trimestrul I

APIA Centrul Județean Dâmbovița reamintește fermierilor că, în cursul lunii aprilie, se depun cererile pentru ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură, în Trimestrul I al anului. În Dâmbovița sunt înregistrați 512 fermieri care au acord favorabil, dintre care peste 60 au depus deja solicitările. APIA Centrul Județean Dâmbovița […]