Dâmbovița: 3876 de absolvenți de gimnaziu înscriși la Evaluarea Națională în sesiunea  iunie 2024

Date:

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița pune la dispoziția celor interesați o linie  Telverde – 0800816245 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. 

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2024) se va desfășura în perioada 25 iunie – 09 iulie 2024, fiind înscriși 3876 de absolvenți, conform situației centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

 Marți, 25 iunie , este programată prima probă- Proba scrisă la Limba și literatura română, urmată două zile mai târziu, pe 27 iunie, de proba scrisă la Matematică

Pe 28 iunie 2024  va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă

Miercuri, 3 iulie, vor fi afișate  rezultatele înaintea contestațiilor (până la ora 14:00) iar pe 3 iulie (orele 16:00 – 19:00) și 4 iulie 2024 (orele 08:00 – 12:00)  vor putea fi depuse eventuale contestații.

Soluționarea contestațiilor se va face între4-9 iulie, zi în care vor fi afișate rezultatele finale.

În Dâmbovița, examenul se va desfășura în 110 centre de examen, accesul candidaților fiind permis în intervalul 8:00 – 8:30, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne.

Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute.

Beneficiază de prelungirea timpului de lucru alocat (cu maximum două ore), candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană, în baza procedurii emise de Ministerul Educației cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

La probele scrise ale Evaluării Naționale – 2024, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a  instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

La nivelul județului Dâmbovița, pentru evaluarea digitalizată a lucrărilor scrise, au fost aprobate un centru zonal de evaluare (Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncoveanu” Târgoviște) și un punct de lucru (Școala Gimnazială ,,Coresi” Târgoviște).

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Elevii care fraudează sau au tentativa de a frauda examenul vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele au fost folosite sau nu și vor primi nota 1 pe lucrarea scrisă.  

Elevii care vor să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvare, pot ieși din sala de examen, însă nu mai devreme de o oră de la începerea examenului. La ieșirea din sala de examen, candidații nu vor primi subiectele.

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița pune la dispoziția celor interesați o linie  Telverde – 0800816245 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ministerul Agriculturii propune un mecanism de asigurare la secetă pentru culturile de toamnă şi primăvară

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat că  intenţionează să...

Asigurarea voluntară de sănătate – o alegere inteligentă 

 Asigurarea voluntară de sănătate este soluția ideală pentru a...