Dâmboviţa: 3,49% – rata şomajului înregistrat în luna aprilie

La sfârşitul lunii aprilie 2019, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa erau înregistraţi 6679 şomeri (din care 3170 femei), rata şomajului fiind de 3,49%. Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 3,68%, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,19 puncte procentuale.
Din totalul de 6679 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Dâmboviţa, 826 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 5853 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 1072 şomeri provin din mediul urban şi 5607 sunt din mediul rural.
Şomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmboviţa (30,2%), urmat de cei cu studii primare şi fără studii (29,3%). 24,8% dintre şomerii înregistraţi au absolvit liceul sau şcoala postliceală. Şomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 12,5% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii superioare sunt 3,2%. Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabil-itate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2971 persoane foarte greu ocupabile, 2730 greu ocupa-bile, 582 mediu ocupabile, iar 396 sunt persoane uşor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocu-pabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PRIMELE TRANSFERURI ALE CHINDIEI PENTRU SEZONUL URMĂTOR

Chindia Târgovişte a câştigat Liga a Il-a, iar acum a început pregătirea pentru noul sezon. Echipa pregătită de Viorel Moldovan speră să se ridice la nivelul primei ligi, astfel că şi-a adus jucători cu experienţă de la Universitatea Craiova. „Andrei Burlacu şi Ovidiu Bic, împrumutaţi de către Craiova. Doi jucători […]