Dâmbovița: 295 de tineri NEET angajați prin intermediul AJOFM de la începutul anului

Date:

În primele cinci luni ale anului,  prin intermediul AJOFM Dâmbovița au fost încadrate în muncă 1894 persoane, dintre care 939 femei.

Din totalul persoanelor ocupate, 1207 au vârsta peste 45 de ani, 176 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 64 au între 30 și 35 de ani, 133 au între 25 și 30 de ani iar 314 sunt tineri sub 25 de ani ( 295 tineri NEET, sub 30 ani).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 549 provin din mediul urban, iar 1345 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii medii (775). Cele cu studii profesionale sunt în număr de 349. Numărul celor cu studii universitare este de 130, iar cei cu studii elementare sunt în număr de 640.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dâmbovița, 406 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a AJOFM Dâmbovița, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele 5 luni ale anului 2024, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5865 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ministerul Agriculturii propune un mecanism de asigurare la secetă pentru culturile de toamnă şi primăvară

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat că  intenţionează să...

Asigurarea voluntară de sănătate – o alegere inteligentă 

 Asigurarea voluntară de sănătate este soluția ideală pentru a...