Dacă plecați în vacanță, în afara țării, cu mașina, țineți cont și de eventualitatea unor surprize neplăcute

Date:

 Este bine de știut că polițele CASCO, de exemplu, sunt valabile și în restul țărilor din Uniunea Europeană și vă pot scuti de multe probleme. De asemenea, constatarea amiabilă este și ea valabilă în toate statele uniunii. 

La cumpărarea unei asigurări CASCO este important să verificăm riscurile acoperite din contract. Înainte de semnarea contractului, este important să vă stabiliți care sunt nevoile de asigurare proprii și să adresați întrebări pentru a cunoaște toate clauzele contractului de asigurare.

Pentru a nu ajunge în situația unui eveniment rutier neplacut, pregătirea corespunzătoare este cheia pentru a evita surprizele neplăcute și pentru a vă bucura de vacanță. Iată câteva sfaturi:

Verificați Starea Mașinii: Asigurați-vă că mașina este în condiții optime de funcționare. Un control tehnic complet, inclusiv verificarea uleiului, lichidului de răcire, frânelor și anvelopelor, este esențial.

Documentele Necesare: Alături de asigurarea CASCO, nu uitați să aveți la îndemână toate documentele necesare – permis de conducere, asigurare RCA, talonul mașinii și pașaportul sau cartea de identitate.

Planificați Traseul: Având în vedere diferențele de reguli și condiții de drum în diverse țări, planificarea traseului este crucială. Luați în considerare distanțele, pauzele de odihnă și posibilele puncte de interes.

Sistem de Navigație Dedicat: Un GPS dedicat este un instrument vital într-o călătorie cu mașina. Spre deosebire de aplicațiile mobile, sistemele dedicate de navigație nu depind de datele mobile și oferă actualizări în timp real despre condițiile de drum, restricții și rute alternative.

Respectați Legislația Locală: Fiecare țară are propriile reguli de circulație. Informați-vă despre limitele de viteză, regulile de parcare și alte particularități locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...