„Da vieţii, Nu drogurilor!”, la Şcoala din Tătărani

Ş.E.

Impaduriew Potlogi si BranisteaÎn cadrul programului naţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, la nivel local, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa este implicat în diverse activităţi ce răspund intereselor şi preocupărilor elevilor din unităţile şcolare dâm-boviţene.
„Un exemplu în acest sens este dat de manifestarea ce a avut loc zilele trecute la Şcoala Gimnazială Tătărani, sub deviza „DA vieţii, NU drogurilor!”, unde au fost reuniţi peste 140 elevi şi 50 cadre didactice din cele 11 şcoli gimnaziale din zona geografică Valea Dâmboviţei”, ne-a declarat inspector principal de poliţie Nicoleta Bobe, coordonator Centrul Antidrog Dâmboviţa.
„Această manifestare a fost iniţiată de Şcoala Gimnazială Tătărani din dorinţa de a răspunde cât mai bine nevoii de informare a elevilor din şcolile gimnaziale din mediul rural asupra pericolelor asociate consumului de alcool, tutun şi droguri ilegale, prin vizionare de filme cu tematică antidrog şi discuţii tematice. Pe de altă parte, cadrele didactice participante au beneficiat de informaţii de ultimă oră din domeniul prevenirii consumului de droguri prezentate de specialişti din cadrul: CPECA Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Asociaţia „Alianţa Internaţională Antidrog” din Bucureşti.
Ultima activitate din cadrul manifestării „DA vieţii, NU drogurilor!” a presupus concretizarea atitudinii antidrog a elevilor participanţi şi transpunerea acesteia în mesaje vizuale prin organizarea unui concurs de afişe cu tematică antidrog. Cele mai bune lucrări au fost premiate de instituţiile organizatoare şi partenere”, a mai precizat Nicoleta Bobe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Drumul spre satul Ursei s-a surpat Alunecările de teren s-au reactivat la Vişineşti

Primăvara a venit, iar alunecările de teren şi inundaţiile bat la uşă. Ploile din ultimele zile au provocat probleme grave şi în comuna dâm-boviţeană Vişineşti, unde s-au reactivat alunecările de teren. Drumul de acces spre satul Ursei s-a surpat. 30 de familii sunt izolate din cauza alunecărilor de teren, care […]