„Dă o şansă vieţii – Program naţional de îngrijire a gravidei şi copilului”

A fost lansată prima etapă a acestui proiect, prin intermediul căreia se asigură sprijinul necesar pentru derularea programelor de îngrijire ale mamei şi copilului.
în această etapă, vor fi organizate workshopuri la nivelul celor 8 regiuni cu reprezentanţii spitalelor care au în structură secţi sau compartimente de obstet-rică-ginecologie pentru a fi stabilită metodologia de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce prenatal şi procedurile de lucru care vor fi implementate în etapa a Il-a a Proiectului.
De asemenea, vor fi recrutaţi şi formaţi 376 de medici şi personal din asistenţa medicală, 90% dintre cursanţi fiind din regiunile defavorizate din ţară.
Anul acesta va fi finalizată şi licitaţia demarată în 2018 pentru achiziţia a 1000 de incubatoare pentru dotarea tuturor unităţilor sanitare din România care au în structură maternităţi. De asemenea, va continua dotarea cu aparatură imagistică de înaltă performanţă a secţiilor de neona-tologie şi ginecologie. De asemenea, în acestă etapă a Proiectului, se vor dezvolta, la nivel naţional, ghiduri de intervenţie, informare, educare, nediscriminare şi conştientizare în rândul femeilor privind importanţa controalelor medicale prenatale.
Activităţile din acest proiect vor duce la o îmbunătăţire a serviciilor medicale destinate gravidelor şi copiilor. Acest proiect va ajuta la definirea politicilor Ministerului Sănătăţi pentru mamă şi copil.
Proiectul lansat este finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, cod apel „POCU 4.9” şi are ca scop creşterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate şi de servicii orientate către prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce pentru principalele patologii în toate cele 8 regiuni ale ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Termenul de depunere a declaraţiei unice şi a Formularului 230 va fi extins până la 31 iulie 2019

Ministerul Finanţelor Publice propune printr-un proiect de act normativ extinderea până la 31 iulie a.c., a termenului până la care contribuabilii, persoane fizice trebuie să depună Declaraţia Unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale, precum şi a formularului 230 „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul […]