Curtea de Arbitraj Comercial -o instituţie prin intermediul căreia firmele pot economisi timp şi bani

Preşedintele Valentin Calcan a iniţiat, alături de colegii din Colegiul Director, primele demersuri menite să pună în valoare cele şase roluri esenţiale pe care trebuie să le îndeplinească, la fel ca oricare altă instituţie similară, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa: de reprezentare, rolul de a propune (inclusiv iniţiative legislative), promovarea mediului de afaceri, medierea conflictelor, formare profesională şi rolul de responsabilitate socială.
În consecinţă, în prima şedinţă a Colegiului Director după alegerile din 20 ianuarie, au fost reactivate Curtea de Arbitraj Comercial şi Fundaţia Şcoala Românească de Afaceri de pe lângă CCIA Dâmboviţa. Despre Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă CCIA Dâmboviţa,

preşedintele Valentin Calcan a spus că „poate reprezenta o formulă prin care comercianţii să poată să îşi apere drepturile. Curtea de Arbitraj Comercial este o instituţie extraordinar de importantă dar extrem de puţin cunoscută şi utilizată la noi în judeţ. Fiecare companie privată, dacă într-un contract commercial, stipulează că, în cazul în care apar probleme juridice, doreşte să îşi resolve aceste problema la Curtea de Arbitraj de pe lângă CCIA, atunci nu mai ajunge la tribunal.”
Asta înseamnă timp de soluţionare scurt şi cheltuieli mult mai mici. În cadrul Colegiului Director a fost propus şi votat preşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa avocatul Gabriel Cioacă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

COMUNIUNE ŞI SOLIDARITATE

Cu binecuvantarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolitul Nifon, joi, 6 februarie 2020, parohiile: Cioflec, Sf. loan, Sf. Ilie, Sf. Nicolae si Sf. Treime din Găeşti au oferit Centrului de zi din Valea Mare, dulciuri, produse igienico-san-itare şi materiale didactice pentru copiii îngrijiţi în această instituţie. La această mărturie de iubire […]