Cupa României: Turul 5 Chindia Târgovişte – C.S. Universitatea Craiova 1-1, 3-1 după prelungiri Furie ofensivă în finalul meciului

A.l.

Stadionul Eugen Popescu, teren bun, timp frumos, spectatori 1.500.
Au marcat: Cherchez (min. 37), Grigore (110), Pârvu (115), respectiv Dragalina (75 -din 11 m).
Şuturi spre poartă 15-5, pe spaţiul porţii 9-2, cornere 4-1.
Au arbitrat: Cătălin Popa 6 – Gabriel Stroe 7 (ambii din Piteşti), Marius Badea 7 (Râmnicu Vâlcea). Rezervă -Leonard Lilea (Piteşti).
Observatori F.R.F.: Constantin Constantinescu (Slatina) şi Grigore Tomoioagă (Râmnicu Vâlcea).
Cartonaşe galbene: Cherchez, Bucă, Pătru, Grigore – Scarlat, Ionescu 2, Opriţa 2.
Cartonaşe roşii: Ionescu (min. 51) şi Opriţa (min. 99).
Chindia: Popescu 6,5 -Pătru 6, C. Dinu 6,5, Ispas 6,5, Dobrescu 6 – Dobre 7 (77 -Grigore 7), Honciu 6,5 (cpt.), Anton 6,5, Ghiţă 6 (98 -Văduva) – Cherchez 7, Bucă 5,5 (70 – L. Pârvu 6,5). Rezerve neutilizate: Omuţ – B. Dinu, Lungu, Petrea.
Antrenori: Silviu Dumitrescu, Vasile „Sică” Bârdeş, George Păsărică.
C.S. Universitatea: Brac 6 – Cârjă 6, Ljmbinkovici 6, Scarlat 6 (46 – Pătraşcu 4), Creţu 6,5 – Bratu 5,5 (57 -Draghicevici 6), Dragalina 6,5, Ionescu 4 (cpt.), Precup 5 – C. Ganea 5 (46 – Opriţa 4), Voinea 6. Rezerve neutilizate: Irimia -Vin, Stancu, F. Pârvu.
Antrenori: Erik Lincar şi Cornel Bejan.
După ce a dobândit-o pe Sporting Roşiorii de Vede (scor 3-1) şi Alro Slatina (3-2, după prelungiri), Chindia a mai făcut o victimă în competiţia K.O. A învins-o, după prelungiri, pe C.S.U. Craiova, echipă care zilele trecute a sărbătorit 65 de ani de existenţă, dar care s-a înfiinţat acum două luni de primarul Olguţa Vasilescu.
Oltenii au înotat în propria neputinţă, fiind depăşiţi în viteză, mobilitate şi imaginaţie de o Chindia dezlănţuită, în prelungiri.
La început a fost o perioadă lungă de studiu şi tatonare. Fazele de poartă au fost extrem de rare, în cele mai multe cazuri fiind rodul hazardului.
După primul sfert de oră, târgoviştenii au devenit mai insistenţi. Au avut mai mult posesia, au stat mai mult în terenul advers.
în minutul 37, Dobre l-a găsit cu o minge isteaţă pe Cherchez, apărarea craioveană a fost rarefiată, a urmat şutul la colţul lung şi balonul a depăşit plonjonul leneş al portarului Brac, 1-0.
Echipa din Cetatea Băniei a ieşit la atac şi, în minutul 40, Voinea a ratat egalarea ca un fleţ amator.
După pauză, gazdele forţează şi Ionescu vede al doilea „galben” la un fault asupra lui Cherchez şi este eliminat.
în minutul 54, Bucă marchează, dar golul este anulat la semnalizarea asistentului Gabriel Stroe pe motiv de offsaid.
Avalanşa ofensivă a Chindiei continuă. Dobre (65) scapă de marcajul lui Ljubinkovici, dar apără senzaţional Brac. Apoi, Bucă (64), bine angajat de Cherchez, a şutat din poziţie bună în plasa laterală. Cherchez (65) este în situaţie excelentă, dar mai face câteva mişcări în plus, continuă faza Honciu, dar Bucă nu finalizează. Pe contră, Draghicevici (67), cu capul, îl întrebuinţează serios pe Popescu, care respinge în corner.
Cherchez (72) şi Ispas (73) ratează din situaţii bune de a marca.
La un contraatac venit de nicăieri, la un duel Pătru -Voinea, în careul mare, centralul Cătălin Popa a dictat uşor penalty. L-a transformat în forţă Dragalina, care a egalat, 1-1.
Chindia urcă în atac, presează careul oltenilor, dar poarta lui Brac rămâne intactă, chiar dacă Grigore a şutat în două rânduri periculos (80 şi 83).
Chindia şi-a continuat ofensiva şi în prelungiri, mai ales că Universitatea a mai avut un om eliminat, Opriţa (99, pentru două galbene). Cu doi oameni eliminaţi şi cu Voinea accidentat, formaţia din Bănie n-a mai avut forţă şi putinţă.
în minutul 110, Cherchez l-a lăsat de căruţă pe Cârjă, a şutat din unghi, a respins Brac doar până la Grigore, care, de la 12-13 m, a şutat puternic în poartă, 2-1.
Chindia are tonus fizic şi inspiraţie. C.S.U. este răsucită, derutată, scoasă din ritm.
în minutul 116, Cherchez îi subtilizează balonul lui Pătraşcu, a ajuns în faţa porţii, de unde i-a pasat lui Pârvu, care a marcat pentru 3-1.
După trei victorii în Cupă, Chindia va juca în şai-sprezecimi cu o echipă de Liga întâi.
Jucătorul meciului, Cristi Cherchez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Şi în acest an şcolar. ELEVII VOR PRIMI FRUCTE

Programul de încurajare a consumului de fructe proaspete de către elevi va continua şi în anul şcolar 20132014. Elevilor li se vor da în mod gratuit mere, în limita valorii zilnice de 0,37 de lei/elev, pentru o perioadă de 85 de zile de şcolarizare. Pe lângă bugetul alocat pentru mere, […]