Cupa României – faza judeţeană: Finala Gloria Corneşti – Unirea Colibaşi (7-4 (4-2)

A.l.

Au marcat: Fl. Niculae (min. 12), M. Matei (13, 41 şi 90+3), Dragnea (17), Medelea (53-din 11metri), Luneganu (73) – Paraschiv (30), Simion (33), Guţă (67 şi 85 – din 11m).
Au arbitrat: Ioana Mihălăchioiu -Maria Oprescu, Andreea Săpunaru
Observator ASF: Ion Negoescu
Corneşti: Moise-I. Constantin, Gae, Oprea, Niculae-Lungeanu, Mândru, Nedelea, Enescu-M. Matei, Dragnea. Antrenori: Nelu Radu şi Daniel Movilă
Colibaşi: Stefănoiu-Nicoară, C. Radu, Rădulescu, V. Petre-Radu, Guţă, Andrei, I. Manea-Paraschiv, Simion. Antrenor: Marian Ştefan
Gloria a mers pe reţeta atacului din primul minut. Băieţii lui Nelu Radu au apelat la acţiuni frontale spre M. Matei şi pe aripi iniţiate de Nedelea (pe dreapta) şi Mândru (pe stânga).
Unirea s-a apărat cum a putut şi ia lăsat izolaţi, în faţă, pe Paraschiv şi M. Guţă.
3-0 în min 17
La începutul partidei, echipa din Corneşti a avut prospeţime şi poftă de joc. Insistenţa Gloriei s-a materializat prin trei goluri marcate de Fl. Nicolae (12), Matei (13), ambele din centrările lui I. Constantin şi Dragnea (17), din centrarea venită de la Mândru.
Un joc de posesie stins imediat
Gloria reduce din viteza de joc şi s-a relaxat. Pe acest fond, Unirea a intrat în joc prin golurile realizate de Paraschiv (30), după o combinaţie superbă cu Guţă şi Simion, după o bâlbâială a defensivei Gloriei.
A fost un foc de paie stins imediat de golgheterul Marian Matei (41), după o centrare a lui Nicolae şi o deviere a lui Dragnea, 4-2.
După pauză, Nedelea a fost faultat în careul mare de V. Petre şi Nedelea (53) a transformat cu precizie lovitura de pedeapsă, 5-2.
Gloria rămâne în atac şi după ce Mândru (53) driblează trei jucători, Dragnea ratează copilăreşte (55). Apoi, Mândru (59) nu cadrează spaţiul porţii după o acţiune de toată frumuseţea.
Stângăciile echipei din Colibaşi
La un contraatac rapid, Nicoară centrează elegant şi M. Guţă (67) reduce din diferenţă, 5-3. Stângăciile echipei din Colibaşi sau văzut, din nou, când Ghiţă a şutat din alergare, balonul l-a lovit pe C. Radu, a ajuns la Lungeanu, care a punctat pentru
6-3.
La acest scor, N. Radu (77), C. Calofir (79) şi Mândru (80) sau jucat cu ocaziile de gol. Au ratat din situaţii ireale.
În min. 85, arbitrul Ioana Oprescu a acordat, sub formă de cadou, un fault la Paraschiv, în careul mare şi M. Ghiţă a transformat lovitura de la punctul cu var,
6-4.
Scorul final a fost stabilit de Marian Matei (90+3) cu un şut de la 27 de metri, 7-4.
A câştigat, evident, echipa mai valoroasă, care a avut posesie, mai multe ocazii, a dus mai multe baloane şi jucători în careul advers.
Replica destul de dârză a Unirii nu i-a impiedicat pe jucătorii Gloriei să facă un joc exact, bine articulat tactic, bazat pe viteză şi impetuozitate ofensivă.
Festivitatea de premiere a fost una săracă, lipsită de fast şi a fost făcută de şeful arbitrilor, Ion Negoescu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Chindia se tot vaită că nu are stadion Juventus şi Sepsi sunt în aceeaşi situaţie... au promovat

Mă aşteptam ca în sezonul trecut, Chindia să fie dezlănţuită şi precisă. Să fie ca o maşină de fotbal. Până la urmă a fost ca o maşină de tocat bani. A terminat doar pe locul 5, cu 58p şi +7 la adevăr şi +20 (57 -37) la golaveraj. Aceste 58 […]