Cum să comunicăm mai bine cu copiii?

Date:

De multe ori, când vorbim cu copiii, avem tendința să le adresăm întrebări banale sau să le vorbim de parcă nu ar fi capabili să înțeleagă. Dar oare nu este aceasta o greșeală? Nu ar trebui să le vorbim copiilor precum le vorbim adulților? Să îi respectăm, să îi ascultăm și să îi provocăm? 

Să vă dăm un exemplu simplu, pe care probabil l-ați întâlnit și voi. Sunteți la o petrecere și vedeți un copil singur. Vă apropiați de el și îi spuneți: Deci, cum stai cu temele?” 

Ce credeți că simte copilul când aude această întrebare? Probabil se plictisește și nu va duce discuția mai departe. De ce adulții vorbesc cu copiii așa? Oare am uitat cum era să fim copii? Oare nu ne dăm seama că lumea lor este la fel de complexă și de interesantă ca a noastră? Oare nu ne dorim să aflăm mai multe despre ei și să le oferim sprijin?

Există o soluție simplă: să ne amintim cum era când noi aveam vârsta lor.

Poate o întrebare mai bună decât “Cum stai cu temele?’’ ar fi: ,Ce te pasionează cel mai mult în viață?‘’. Sau: “Dacă ai fi director pentru ziua respectivă, care este un lucru pe care l-ai schimba?“ Dacă ai putea călători în timp, unde ai merge și de ce?‘’

Suntem siguri că astfel de întrebări vor stârni curiozitatea și entuziasmul copilului. Vor deschide o conversație mai profundă și mai sinceră. Vor crea o legătură mai puternică între voi. Fiți voi înșivă, chiar dacă asta înseamnă să vă expuneți emoțiile. 

Am căutat cu atenție și am identificat mai multe opțiuni pentru bone în București, care par ideale pentru nevoile și preferințele familiei tale.

Indiferent de diferența de vârstă, a face conversație și a deveni prieteni se întâmplă întotdeauna în același mod: valorizând interesele comune, punând întrebări bune și acordând atenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...