Cum s-a transformat o „rablă”, într-o sală de clasă

Date:

MICROBUZUL-PĂDURE, cel mai nou punct de reper pe harta educației ecologice a copiilor din grădinițe și din clasele primare

Pentru cei mai mulți dintre profesori și educatori, stabilirea activităților din perioada „Săptămânii verzi” este o adevărată provocare, însă nici pentru instituții nu este foarte ușor să găsească modalități atractive de educare a elevilor școlari și preșcolari. Așa a apărut, în cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), ideea transformării  unei „rable”, într-o sală de de clasă în aer liber, destinată educației ecologice a copiilor din grădinițe și din clasele primare.

MICROBUZUL-PĂDURE, cum a fost numit proiectul educativ al ANPM lansat chiar în „Luna Pădurii” este, începând de azi, cel mai nou și mai colorat punct de reper pe harta educației ecologice a copiilor din grădinițe și din clasele primare. 

”Am decis să readucem la viață un microbuz care ar fi urmat să sfârșească la „fiare vechi”, pentru că era nefuncțional, foarte vechi și fusese radiat din circulație. Nimeni nu mai putea vedea frumusețea lui, dincolo de murdăria care se așezase pe el în anii în care a stat doar în parcare. Cu toate acestea, cu ajutorul Safe Waste DEEE, un promotor al colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice, am reușit să transformăm această mașină veche într-un spațiu surprinzător pentru copiii dornici să învețe lucruri noi despre reciclare, colectare separată și comportament responsabil în natură. O dată cu acest spațiu educativ lansăm, împreună cu partenerul nostru de proiect și o campanie de colectare a jucăriilor electrice defecte, prin intermediul căreia acestea pot primi o nouă viață, prin reciclare”, a declarat Președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru.

 Având în vedere capacitatea limitată a spațiului, personalului didactic i s-a pus la dispoziție numărul de telefon 0735.786.620, pentru programarea vizitelor educative.

SAFE WASTE D.E.E.E.  este o organizație înființată cu scopul îndeplinirii responsabilităților de mediu ce revin producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice din România.

Compania gestionează fluxurile de deșeuri de echipamente electrice și electronice (D.E.E.E.) în numele producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice afiliati acestei organizatii. Gestionarea acestui flux presupune colectare, transport, tratare/dezmembrare, reciclare/valorificare  astfel încât DEEE-urile sa se transforme în materii prime pentru alte industrii, fără impact negativ asupra mediului în scopul indeplinirii obligatiilor afiliatilor prin finantarea întregului flux.  

În cadrul parteneriatului cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului se vor derula pe o perioadă de 2 ani, trimestrial,  campanii de conștientizare în rândul copiilor din grădinițe și clasele primare, pe tema colectării, reciclării/valorificării deșeurilor sau pe alte teme din domeniul protecției mediului, organizate la sediul A.N.P.M sau sub forma campaniilor de ” tip caravană” cât și campaii de colectare D.E.E.E de jucării  ”Campania DtoysEEE” prin deplasarea ”Microbuzului-Pădure” la grupul țintă  sau prin participare la târguri/evenimente.

MICROBUZUL-PĂDURE sau FOREST BUS așteaptă vizitele copiilor din grădinițe și clasele primare, în mica pădure amenajată în Splaiul Independenței nr 294, din sectorul 6.București 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...