Cum prepari corect o tempura

Date:

Tempura este o specialitate Japoneză, o metodă de prăji alimentele într-un timp foarte scurt. Cine iubește creveții, cu siguranță a gustat preparatul tempura cu creveți.

Tempura este o specialitate Japoneză, o metodă de prăji alimentele într-un timp foarte scurt. Cine iubește creveții, cu siguranță a gustat preparatul tempura cu creveți.

Aceasta poate să fie realizată și din legume, pui, ou sau sushi, în funcție de preferințe. Tempura este de fapt aluatul cu ce vin învelite bucatele.

Acest aluat este preparat într-un mod aparte. Mulți bucătari chefi sunt de părere că făina pentru tempura este mult mai sănătoasă decât oricare alta.

Se poate prepara cu ușurință acasă, ținând cont de anumite elemente definitorii formării aluatului pentru tempura, precum apa rece. Făina poate fi achiziționată și din magazinele de specialitate.

Ce este făina pentru tempura?

Făina pentru tempura este un amestec special de făină de orz, cu făină de grâu și alte mirodenii ce vor da un gust amețitor bucatelor învelite în acesta. Amestecul de făină este utilizat pentru a prăji:

  • Legume;
  • Pește;
  • Carne;
  • Fructe de mare, etc.

Pentru a face tempura și mai sănătoasă, se pot utiliza alt fel de uleiuri pentru prăjit:

  • Ulei de canola;
  • Ulei de arahide;
  • Ulei de susan. 

Făina tempura a revoluționat prăjitul alimentelor. Acest preparat a fost folosit mai ales în timpul Marelui Post, în jurul anilor 1600. În funcție de rețetă, aluatul trebuie realizat cu apă rece, ouă și alte mirodenii.

Pentru a prepara aluatul, apa trebuie să fie foarte rece, însă nu înghețată. Eventual se poate pune bolul în congelator pentru circa 15-20 de minute înainte de prepararea propriu-zisă.

Apa rece va fi pusă într-un vas, unde se va adăuga oul și se va bate foarte bine întreaga compoziție, cu ajutorul unui mixer manual.

Pasul următor constă în adăugarea făinii de tempura, alături de sare și alte mirodenii după gust. În timpul adăugării se va bate compoziția în același timp. Așa se va evita formarea cocoloașelor.

Rezultatul constă într-un amestec omogen. Întreaga compoziție va fi pusă în frigider, păstrată la rece, până în momentul utilizării.

După cum am spus, tempura este un preparat fast-food japonez, ceea ce înseamnă că necesită prăjire. Prăjirea legumelor sau a creveților se va realiza într-o baie de ulei de măsline, la o temperatură de aproximativ 170 de grade.

Odată ce temperatura a fost atinsă, se vor trece bucatele în aluat, iar mai apoi se vor pune la prăjit. În timpul prăjirii unei ture, aluatul va fi ținut în continuare în frigider. Bucatele se vor găti uniform, având un gust deosebit.

Informații importante despre tempura

Întregul amestec de elemente din făina tempura fac întreaga compoziție să fie mai sănătoasă. Este recomandată prăjirea bucatelor în făină tempura deoarece nu conține gluten. Dacă vrei să afli totul despre tempura, îți recomandăm să citești următoarele rânduri.

Veganii sunt cei ce o utilizează adesea. Aluatul tempura acoperă foarte ușor bucatele, în întregime. Datorită aluatului se va utiliza mult mai puțin ulei.

Pentru a face întreg preparatul tempura mai sănătos, se poate folosi ulei de susan sau ulei de arahide. În ciuda locului unde este cea mai răspândită, tempura nu-și are originile din Japonia.

Acest mod de a prăji alimentele își găsește originile în Portugalia. Japonezii și-au pus amprenta asupra acestei rețete, făcând-o atât de cunoscută.

Modul tempura de a găti bucatele este abordat de către numeroși chefi din fiecare colț al lumii. Tempura va fi întâlnită atât în restaurantele cu specific japonez, cât și în cele mixte.

În ultimii ani de zile, oamenii au manifestat o dorință tot mai mare de a mânca tempura, fie cu creveți, fie cu legume. Se zice că acest mod de prăjire a revoluționat fast-food-ul, făcându-l mai sănătos.

Orice este prăjit nu dăunează sănătății corpului uman, dacă nu este consumat în exces. Tempura este folosită ca și aperitiv sau fel principal. Tempura poate fi realizată chiar în propria ta bucătărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Stop traficului de persoane! 

Exploatarea sexuală este cea mai întâlnită formă a traficului...

Este  o atenționare meteorologică de COD GALBEN ce vizează intensificări ale vântului

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul...

S-a adoptat un nou Cod Silvic

Noua legislație reglementează lupta digitalizată cu tăierile ilegale de...