Cum începe școala pe 13 septembrie 2021

0 0

Școlile și grădinițele rămân deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de 6 la mie. Elevii vaccinați de la clasa a Vll-a în sus ar putea veni la școală și peste prag. Masca e obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar NU în spații deschise, anunță miniștrii Educației și Sănătății.
Anunțul cu noile condiții de începere a școlii a fost făcut la Guvern, în cadrul unei conferințe susținute de miniștrii Educației, Sorin Cîmpeanu, și Sănătății, Ioana Mihăilă, după o ședință condusă de premierul Florin Cîțu. Până acum, școlile rămâneau deschise până când localitatea atingea pragul de 3 la mie rată de infectare.
Peste pragul de 6 la mie apar o serie de condiții, lucrurile se vor întâmpla separat, iar la carantină se oprește întreaga activitate.

Ce se întâmplă la atingerea pragului de infectare de 6 la mie?
Preșcolarii (copiii din creșe și grădinițe) să poată participa la procesul educațional.
Clasele I-VI, unde este vorba de elevi care nu pot fi vaccinați, din păcate trebuie să treacă în online.
Propunerile nu sunt aprobate la nivel CNSU.
La apariția unei îmbolnăviri într-o clasă, intră toată clasa în online, dar dacă toți copiii acceptă să fie testați, școala poate decide să rămână fizic cei vaccinați.
Și în învățământul special se renunță la obligativitatea purtării măștii. Peste acest prag de 2 la mie, vor fi ore de educație fizică doar dacă vor fi organizate afară, tot fără mască.
Este vorba de acces nediscriminatoriu în școli până la 6 la mie, iar peste acest prag pentru profesorii care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore, dacă nu s-au vaccinat, dacă nu vor nici să fie testați de DSP, sigur că va trebui să nu se mai ofere avantajul posibilității de predare fizică.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Proiect pentru punerea în valoare a Șanțului și Valului Cetății

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a vorbit, în premieră, despre un proiect așteptat cu interes și menit să aducă un plus de atractivitate orașului. Este vorba despre reabilitarea și punerea în valoare a unui monument istoric foarte important – Șanțul și Valul Cetății, cu finanțare nerambursabilă, prin Programul Operațional Regional:„Am […]