Cum alegi culoarea pentru vopsea exterior lemn și metal?

Date:

Arhitectura grădinii și mobilierul de exterior sunt o completare excelentă a zonelor verzi din jurul casei. Menținerea lor în stare bună necesită totuși tratamente regulate de îngrijire din cauza expunerii constante la condiții meteorologice nefavorabile. Una dintre cele mai simple și mai eficiente moduri de a le restaura este să le vopsești. Cum și cu ce să vopsești mobilierul de grădină, astfel încât acesta să servească în stare perfectă pentru mai multe sezoane?

Alegerea vopselei potrivite pentru mobilierul de grădină și a modului corect de aplicare este o garanție a succesului.

Ce vopsea exterior să alegi pentru mobilierul de grădină?

Alegerea unei vopsele specifice pentru mobilier de grădină depinde în primul rând de tipul de suprafață care trebuie vopsită. Marea majoritate a mobilierului de grădină este realizat din diferite tipuri de lemn, dar este popular și mobilierul din oțel. 

  • Vopsea exterior pentru mobilier de grădină din lemn

Lemnul poate fi vopsit cu ușurință cu vopsele pentru suprafețe din lemn recomandate de Toncorner, subliniindu-i culoarea și granulația naturală sau dându-i orice culoare disponibilă pe . Desigur, înainte de vopsire, fiecare mobilier de grădină trebuie curățat cu atenție și pregătit corespunzător. 

  • Vopsea exterior pentru mobilier metalic de grădină

Mesele și scaunele realizate integral din oțel sau pe structuri de oțel sunt o soluție foarte populară în rândul mobilierului de grădină. Obiectele metalice amplasate în exterior, indiferent de metalul folosit pentru producerea lor, necesită protecție periodică împotriva ruginii.

Ce culoare să pictezi mobilierul de grădină? Reguli generale pentru alegerea nuanțelor

Culorile mobilierului de grădină ar trebui să corespundă cu împrejurimile, să introducă efectul de armonie. De asemenea, este important ca elementele individuale să se potrivească între ele – în grădină se aplică exact aceleași reguli de amenajare ca și în cazul interioarelor. 

Deci, dacă vrei să vopsești o masă sau scaunele, asigură-te că acestea se potrivesc cu culorile celorlalte piese de mobilier. Este important ca nu doar culoarea mobilierului de grădină din lemn sau a meselor metalice să fie păstrată într-un ton similar, ci și nuanța textilelor sau a veselei pe care le folosești în timpul meselor în aer liber. Exagerare? Absolut nu, dacă vrei un efect WOW!

Vopsirea mobilierului de grădină – ce să-ți amintești?

Pe langă vopsea de exterior premium, este important să cumperi perii și role de bună calitate. Acest lucru este important indiferent dacă este vorba de lemn sau metal. Instrumentele de vopsire de proastă calitate vor îngreuna efectiv renovarea, indiferent cât de bună este calitatea vopselei folosite. 

De asemenea, este important să cumperi perii de diferite dimensiuni – acest lucru te va ajuta să ajungi în locuri greu accesibile și să vopsești mobilierul în culori fabuloase, care vor atrage toate privirile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...