Cultura şi sportul au suscitat tensiuni în CJ Dâmboviţa

0 0

Sedinta CJD 14.02.2013Şedinţa CJ Dâmboviţa de joi a început în bune condiţii, cei 32 de consilieri judeţeni conlucrând foarte bine până la punctul 24 de pe ordinea de zi. Foarte repede şi cu foarte puţine comentarii, primele 23 de proiecte au fost votate pe bandă rulantă.
Capitalul social al S.C. Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa S.A., majorat cu suma de 5 miliarde lei vechi
În cadrul şedintei de Consiliu Judeţean Dâmboviţa, cei 32 de consilieri judeţeni au aprobat în unanimitate majorarea capitalului social al S.C. Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa S.A cu suma de 5 miliarde lei vechi. Noul director al SC LDP Dâmboviţa, Alin Manole, a făcut şi o scurtă informare cu privire la situaţia în care se găseşte societatea de drumuri din subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa: „Problemele societăţilor comerciale din subordine sunt îngrijorătoare. SC LDP înregistrează o pierdere de 10 miliarde lei vechi. De asemenea, şi cifra de afaceri a acestei societăţi a scăzut foarte mult în decursul celor 4 ani, plecând de la 280 de miliarde în 2010 şi ajungând la 196 de miliarde în 2012, în condiţiile în care numărul de personal a rămas constant. Am identificat câteva cauze care au dus la înregistrarea acestor pierderi. Una dintre principalele cauze ar fi neîn-casarea la timp a sumelor datorate către SC LDP, precum şi întârzierea adoptării măsurilor necesare pentru recuperarea acestor sume. Printre datornici se află şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, pentru perioada când instituţia era condusă de domnul Florin Popescu. Spre exemplu, vă spun că nici deszăpezirea din anii 20112012 nu este plătită până în acest moment şi acum se lucrează la deszăpezirea de anul acesta. Deci, o să se strângă datorii foarte mari. O altă cauză ar fi cheltuielile nejustificate. Două contracte de pază în valoare de 3,5 miliarde lei vechi pe an, în condiţiile în care nu era necesar. O altă problemă identificată ar fi starea utilajelor, care este dezastruoasă. Din totalul de 44 de utilaje, mai mult de jumătate, 25 dintre ele, sunt de dinainte de 1989, unele chiar din 1975, utilaje care au consumuri exagerate de carburanţi şi costuri de întreţinere foarte mari. La fel de inacceptabil este ca această societate să nu fie dotată cu utilaje pentru a face fundaţia la drumuri, cum ar fi un compactor pentru terasamente, un buldoexcavator. Aceste utilaje sunt închiriate de la diverse firme”, a afirmat Alin Manole, dir. LDP Dâmboviţa. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, l-a asigurat pe director Alin Manole că va sprijini SC LDP: „Aşa cum am spus, am reuşit astăzi o majorare de capital social, cu destinaţia achiziţionării de utilaje. Trebuie ca LDP să participe la toate licitaţiile publice pe proiectele de asociere a Consiliului Judeţean cu administraţiile locale”, a declarat Adrian Ţuţuianu.
Crucea Roşie Dâmboviţa, sprijinită financiar de autorităţile judeţene
Între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, Filiala Dâmboviţa, există o convenţia de colaborare. În baza acestei convenţii, pentru anul acesta – 2013, Consiliul Judeţean Dâmboviţa va aloca suma de 4 miliarde lei vechi. În şedinţa de joi a fost aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre pentru modificarea şi coSedinta CJD 14.02.2013mpletarea Hotărârii Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr. 54/2008 privind aprobarea Convenţiei de colaborare între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, filiala Dâmboviţa. Directorul filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa, Gheorghe Popescu, prezent în sală, a făcut o surpriză plăcută tuturor consilierilor judeţeni, şi anume a prezentat echipa de prim-ajutor care va reprezenta Crucea Roşie Română şi peste hotare. Totodată, toţi cei prezenţi în sală au primit însemne ale Crucii Roşii Române, pliante şi un breloc inimioară, marcând totodată şi semnificaţia zilei de 14 februarie, Valentine’s Day – Ziua Îndrăgostiţilor.
Crucea Roşie Dâmboviţa reprezintă România la Competiţia
Europeană de Prim Ajutor Face 2013
Câştigătoare a Competiţiei naţionale a echipajelor de prim ajutor din detaşamentele de intervenţie în situaţii de urgenţă, echipa Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa merge, în acest an, în Austria, unde va reprezenta România la Convenţia Europeană de Prim Ajutor (FACE). Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa se laudă – şi pe bună dreptate – cu rezultate notabile, numărându-se frecvent pe listele câştigătorilor.
Tensiuni în CJ Dâmboviţa
Lucrările şedinţei au luat o altă turnură la punctul 24 de pe ordinea de zi, atunci când s-a luat în discuţie desfiinţarea Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Consilierii PDL, 12 la număr, s-au opus desfiinţării acestei instituţii, iar proiectul a picat, întrucât avea nevoie de două treimi din voturile aleşilor judeţeni pentru a fi aprobat. Odată picat la vot, proiectul de desfiinţare a Centrului de Cultură, punctele 25, 26, 27 de pe ordinea de zi, respectiv proiectul privind înfiinţarea Filarmonicii „Muntenia”, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Centrului de Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Dâmboviţa şi proiectul privind desemnarea reprezentantului CJ Dâmboviţa în Consiliul Administrativ al Filarmonicii „Muntenia”, strâns legate între ele şi de punctul 24, nu au mai fost dezbătute şi au fost amânate pentru o şedinţă viitoare. Implicit şi proiectul de hotărâre privind cotizaţia şi sprijinul financiar (contribuţie) către Asociaţia Fotbal Club Chindia Târgovişte în anul 2013 a fost amânat. Consilierul PDL Mihai Trifan a încercat să-i explice preşedintelui Adrian Ţuţuianu că este o problemă, echipa începe campionatul, iar Adrian Ţuţuianu i-a spus în replică faptul că nu-l prea interesează situaţia, iar Chindia să se folosească de banii care-i are în cont. Spiritele s-au încins şi mai rău când s-a ajuns la momentul informării privind misiunea de audit desfăşurată la Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Informări privind bilanţurile contabile şi activitatea desfăşurată s-au prezentat şi de la alte instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, preşedintele Adrian Ţuţuianu insistând asupra neregulilor grave din gestionarea fiecăreia dintre instituţiile subordonate pe timpul fostei administraţii. SC Parcul Industrial Priboiu SA a rămas de joi fără director, urmând a se numi o nouă conducere.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

GALERIE FOTO/VIDEO. Elev Înjunghiat mortal In faţa liceului unde învăţa Criminalul a fost reţinut de poliţişti

Un elev de clasa a IX-a,în vârstă de 15 a fost înjunghiat în gât, cu câteva ore în urmă, de către un alt tânăr de 18 ani din comuna Răzvad.Tragedia a avut loc  în apropierea Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgovişte.Elevul se îndrepta spre şcoală împreună cu alţi colegi. Se […]