CU SUFLETUL PENTRU ISTORIE CS Municipal Târgovişte – Univeritatea V. Goldiş ICIM Arad Luni şi marţi, ora 18:00, Sala Sporturilor din Târgovişte. Intrare gratuită

Date:

csmÎn decursul istoriei, doar două echipe din baschetul feminin românesc se pot lăuda că au trecut de borna „10” când vine vorba de titluri naţionale câştigate. Prima este Universitatea Cluj Napoca, deţinătoare a 12 trofee, câştigate din 1981 şi până în 1993, iar poziţia a II-a este ocupată de Târgovişte, cu o zestre de 10 campionate. Dintre cele două, doar formaţia dâmboviţeană are şansa de a-şi mări numărul de titluri, pentru că şi în actualul sezon se află în ultimul act al competiţiei.
Adversara Târgoviştei în această finală va fi, încă o dată, ICIM Arad, echipa de care ne leagă cele mai frumoase amintiri, dar şi cele mai crunte coşmaruri. Ce-i drept, în ultimii 10 ani, suporterii campioanei în exerciţiu pot număra visele urâte pe degetele unei singure mâini, în vreme ce succesele au fost nenumărate şi extrem de gustate de public.
Finala din acest sezon are o conotaţie specială. În primul rând pentru că, după un an de pauză, marile rivale joacă, din nou, cu trofeul pe masă, iar meciurile vor fi, cel mai probabil, pe muchie de cuţit. Un alt motiv se referă la situaţia actuală a celor două finaliste. Aradul a avut un an extrem de agitat din punct de vedere financiar, în vreme ce Târgovişte are un viitor sumbru, oamenii din club anunţând deja desfiinţarea echipei pentru sezonul următor. Ar fi pentru a treia oară când Târgovişte se va găsi într-o asemenea situaţie, iar cauza va fi aceeaşi: orgoliile politicienilor care îşi plătesc poliţe pe spatele echipei de baschet. Al treilea motiv este acela că în actualul sezon cele două adversare de tradiţie au arătat valori apropiate, dovadă fiind rezultatele strânse înregistrate în meciurile directe. Târgoviştea are un mic avantaj (2-1, scor general) şi un trofeu în plus (Cupa României).
Acum cele două nu vor juca un singur meci, ci minim trei şi maxim cinci, sistem împământenit de multă vreme în prima divizie.
Munca din partea regulată a sezonului competiţional 2012-2013 a CSM-ului îi conferă statutul de favorită şi şansa de a juca un număr mai mare de meciuri pe teren propriu. Primele două confruntări sunt luni şi marţi, în Sala Polivalentă. Televiziunea a decis aşa, iar pentru una dintre combatante aceste meciuri ar putea fi decisive în îndeplinirea obiectivului. Dacă Târgoviştea le câştigă pe amândouă, e greu de crezut că Aradul va mai putea întoarce, dar dacă ICIM-ul „fură” un joc aici, îşi asigură, în bună măsură, coroniţa de lauri.
Târgoviştenii au pus dintotdeauna suflet în aceste partide cu ICIM, iar jucătoarele din actuala echipă a CSM-ului au aflat deja asta. De multe ori, victoriile în faţa „duşmanului de clasă” au fost obţinute şi cu sufletul, atunci când diferenţa de valoare n-a fost prea mare şi de aceea fetele lui Florin Nini trebuie să conştientizeze cât de important va fi factorul sentimental în această finală. Cine nu va juca şi cu sufletul, nu va câştiga şi cine nu câştigă, nu intră în istorie, pentru că, în sport, fanfara cântă numai pentru locul 1.
Declaraţii
„Ei bine, după un sezon lung, am ajuns la un capăt în finala campionatului, unde vom juca împotriva Aradului. Aceste jocuri vor fi extrem de disputate, ca întotdeauna atunci când am jucat împotriva lor, iar părerea mea este că suntem gata pentru ei. În acest moment, şansele sunt egale, echipa cu mintea mai limpede şi banca mai lungă ar putea avea un avantaj. Am terminat sezonul regulat pe prima poziţie, iar acest lucru ne dă avantajul terenului propriu. Târgovişte poate câştiga campionatul, de ce nu? Am dovedit tuturor celor care nu au crezut în noi că suntem echipă bună şi că avem voloare pentru a aduce aurul la Târgovişte.” – Ivanka Matic (CSM Târgovişte).
„Aceste următoare 3-5 jocuri pe care le mai avem de disputat sunt pregăite de noi din luna august, de când am început să ne antrenăm. Această finală de campionat va fi interesantă. Este important pentru noi să obţinem o victorie la Târgovişte, deoarece ele au avantajul terenului propriu pentru ultimul joc. Dacă am putea obţine o victorie şi apoi să batem acasă, ar fi bine. Este foarte dificil să jucăm meciuri în două zile la rând. Deci această serie va fi dificilă, mai ales că avem mai puţine soluţii la schimbări pe banca de rezervă faţă de ele. Deci ele vor avea jucătoare mai proaspete, dar totul se rezumă la aceste ultimele jocuri, pentru tot ce am făcut în acest sezon.” – Kari La Plante (ICIM Arad).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...