Cu permisui suspendat, s-a urcat ia voian

În cursul nopţii de 27 spre 28 august, poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Găeşti au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat din localitate. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta avea suspendat dreptul de a şofa. Pe numele lui, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcat-egoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.
Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulaţie, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi să circule cu o viteză adaptată în permanenţă la condiţiile de drum.
Rulaţi cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
Daţi dovadă de politeţe în trafic! Respectaţi-vă partenerii de drum.
Purtaţi centura de siguranţă! Utilizaţi sistemele de retenţie omologate pentru ocupanţii din autovehicule!
Nu bruscaţi comenzile autoturismului şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.
Atenţie la manevrele de depăşire! În contextul unui trafic aglomerat, depăşirile se dovedesc extrem de periculoase. Totodată, vă recomandăm să vă păstraţi-vă calmul, să nu blocaţi interesecţiile şi să nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.
Nu îngreunaţi traficul sau nu obstrucţionaţi vizibilitatea prin opriri sau staţionări neregulamentare!
Şoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
Pe autostradă, sunt interzise oprirea nejustificată şi circulaţia pe banda de urgenţă!
Nu consumaţi alcool sau substanţe interzise! Vor scădea capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.
Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă, mai ales în condiţii de vizibilitate redusă.
Bicicliştilor le recomandăm ca înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, să se asigure temeinic -din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.
La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă au prioritate de trecere, trebuie să se asigure că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia lor.
Motocicliştilor le recomandăm să aibă un contact vizual cu şoferii care ar putea să le intersecteze traiectoria.
Sporiţi atenţia la viraje şi în intersecţii! Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia”.
Utilizaţi o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident.
Fiţi vizibil – purtaţi haine strălucitoare, reflectorizante. Adaugaţi material reflectorizant sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Geografia veselă...

Un mare scandal din scurta existenţă a Guvernului Tudose, a avut la origine transformarea peste noapte a Editurii Didactice şi Pedagogice, din regie în societate pe acţiuni, ca etapă premergătoare atribuirii exclusivităţii în ceea ce priveşte tipărirea manualelor şcolare unice. Degeaba au strigat cât au putut editorii privaţi. N-au fost […]