„CU NATURA NU TE PUI” Primarii din Dâmboviţa au primit lecţii cum să intervină în caz de inundaţii

Sedinta prefectura cu primariPrimarii din judeţul Dâmboviţa au primit, ieri, lecţii despre cum să intervină în caz de inundaţii, chiar de la reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor. Primarii au primit un manual cu actele normative în domeniu şi au fost atenţionaţi că vor fi sancţionaţi dacă nu le aplică. Edilii dâmboviţeni au fost convocaţi de către prefectul Victor Sanda, în sala mare a Prefecturii Dâmboviţa, pentru a fi instruiţi asupra măsurilor care trebuie luate înainte şi în timpul inundaţiilor. Întâlnirea a fost motivată de apariţia unor modificări legislative, dar şi de faptul că vom avea o primăvară ploioasă. Principalele aspecte care le-a fost recomandat edililor este decolmatarea albiilor râurilor neamenajate, realizarea şi întreţinerea şanţurilor şi rigolelor şi înlăturarea deşeurilor din zona malurilor, podurilor şi podeţelor.
Un manual şi foarte multe spaime
Deoarece legislaţia privind situaţiile de urgenţă e stufoasă şi are mii de pagini, MMSC a editat, pentru prefecţi şi primari, un manual în care a sintetizat cele mai importante informaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SĂRBĂTOAREA ETNIEI ROMILOR, LA TÂRGOVIŞTE

În România, ziua de 8 aprilie a fost consacrată drept „Sărbătoarea etniei romilor din România” prin Legea nr. 66/2006, o iniţiativă legislativă a deputatului Nicolae Păun, reprezentantul minorităţii romilor în Parlamentul României. Decizia ca 8 aprilie să devină „Ziua Internaţională a Romilor” în întreaga lume a fost luată în anul […]