CU DOUĂ JUCĂTOARE ALE CSM TÂRGOVIŞTE ÎN LOT, NAŢIONALA FEMININĂ DE BASCHET 3X3 A PLECAT LA TOKYO

Mihai ROŞOIU
0 0

Cu exact 69 de ani în urmă, în dimineaţa zilei de 15 iulie 1952, în Tennispalatsi din Helsinki, naţionala masculină de baschet a României întal-nea selecţionata similară a Canadei, în cadrul turneului preliminar din cadrul Jocurilor Olimpice din 1952. Tricolorii, pregătiţi de legendarul antrenor Alexandru Popescu, au cedat atunci în faţa Canadei, dar şi a Italiei, şi au ratat calificarea în grupele principale din tabloul olimpic de 16 echipe. Astăzi, 15 iulie 2021, naţionala feminină de baschet 3×3 a României a urcat în charterul delegaţiei olimpice TEAM ROMÂNIA cu destinaţia Japonia, pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. O performanţă deosebită, care cu siguranţă va rămâne înscrisă cu litere de-o şchioapă în istoria baschetului autohton. Iar Acvilele noastre, care au plecat spre Ţara Soarelui Răsare, visează cu ochii deschişi şi nu vor să se limiteze doar la această calificare. Speră la mult mai mult, chiar dacă lupta de pe scena olimpică va fi extrem de dificilă.
Astfel, după mai multe luni de pregătire intensă în cadrul bazei olimpice Sydney 2000 de la Izvorani, naţionala feminină de baschet 3×3 a României, compusă din opt magnifici – sportivele Gabriela Mărgineanu, Sonia Ursu, Ancuţa Stoenescu (CSM Târgovişte), Claudia Cuic, Anca Şipoş şi Gabriela Irimia (CSM Târgovişte), antrenoarea Tatiana Gallova şi kinetoterapeutul Mircea Nuţescu, a trecut cu brio de ultima testare RT-PCR din ţară şi a plecat cu gânduri mari spre Jocurile Olimpice. Iar după ultimele evoluţii din circuitul FIBA 3×3 Women’s Series (n.n. – două locuri 3 în două din cele trei turnee la care au participat), visul Acvilelor şi al baschetului românesc poate prinde contur şi se poate transforma în realitate!
România intră în focurile olimpice în 24 iulie
în urmă cu o lună, FIBA a anunţat programul meciurilor din cadrul turneelor olimpice de baschet 3×3, cu naţionala feminină a României printre participante. Conform sistemului şi calendarului FIBA, cele opt echipe calificate la turneele de baschet 3×3 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor juca în faza inaugurală după sistemul „fiecare cu fiecare”, urmând să fie realizat un clasament după ce fiecare echipă a acumulat câte 7 meciuri. Ulterior, echipele situate pe locurile 1 şi 2 în acest clasament vor avansa direct în semifinale, iar echipele clasate pe locurile 3-6 vor juca în faza sferturilor de finală, în vreme ce echipele de pe locurile 7 şi 8 vor fi eliminate. România va evolua în cadrul turneului olimpic de baschet feminin 3×3 împotriva selecţionatelor similare ale Chinei, Japoniei, Italiei, SUA, Mongoliei, Franţei şi Rusiei (n.n. – naţionala rusă va evolua sub drapelul Comitetului Olimpic din Rusia). în baza datelor prezentate de FIBA, vă prezentăm mai jos programul oficial al meciurilor susţinute de naţionala feminină olimpică a României:
24 iulie 2021
China – România (ora locală 11:05) România – Japonia (ora locală 14:50)
25 iulie 2021
România – Italia (ora locală 11:05) România – SUA (ora locală 17:30)
26 iulie 2021
Mongolia – România (ora locală 11:05) România – Comitetul Olimpic din Rusia (ora locală 14:00)
27 iulie 2021
Franţa – România (ora locală 17:00)

  • în seara zilei de 27 iulie sunt programate sferturile de finală iar în data de 28 iulie vor avea loc semifinalele şi finalele. Până la începerea concursului olimpic, Mărginean, Ursu, Stoenescu, Cuic, Şipoş şi Irimia se vor pregăti pe tărâm nipon cu motoarele turate la maxim, iar din 24 iulie, patru dintre acestea, Mărginean, Ursu, Stoenescu şi Cuic, vor începe cursa pentru obţinerea unei performanţe istorice.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SCHIMBĂRI DE ULTIMĂ ORĂ APROBATE DE FEDERAŢIA DE FOTBAL

In conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan BURLEANU -Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA -Vicepreşedinte FRF, hotărăşte:Aprobă modificarea şi completarea Protocolului de desfăşurare a competiţiilor.Aprobă modificarea şi completarea Protocolului de desfăşurare a competiţiilor de fotbal în […]